Κόσμος Κυριακή 22/08/2021, 21:46
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Ιταλία: Μόνο με πράσινο πάσο η επιστροφή καθηγητών και δασκάλων στα σχολεία

Ιταλία: Μόνο με πράσινο πάσο η επιστροφή καθηγητών και δασκάλων στα σχολεία

Ο Ιταλός υπουργός Παιδείας, Πατρίτσιο Μπιάνκι, αναφέρθηκε στους κανόνες που ενέκρινε η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, για την επιστροφή των διοικητικών υπαλλήλων, καθηγητών, δασκάλων και μαθητών στις σχολικές αίθουσες, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sole 24 Ore.

«Όσοι διοικητικοί υπάλληλοι, καθηγητές και δάσκαλοι δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν διαθέτουν πράσινο πάσο θα παύονται, προσωρινά, των καθηκόντων τους, χωρίς την καταβολή μισθού. Μετά από την Πέμπτη ημέρα αδικαιολόγητης απουσίας, θα καλείται αναπληρωτής καθηγητής», εξήγησε ο Ιταλός υπουργός.

Σε ό,τι αφορά τυχόν διδάσκοντες με αποδεδειγμένα προβλήματα υγείας, θα μπορούν να εισέρχονται στα σχολικά συγκροτήματα, κάνοντας δωρεάν διαγνωστικό τεστ, κάθε τρεις ημέρες. Οι υπόλοιποι υπάλληλοι και καθηγητές που δεν έχουν εμβολιαστεί, αν θέλουν να συνεχίσουν να δουλεύουν θα πρέπει να κάνουν το τεστ κάθε 72 ώρες, με δικά τους έξοδα.

Ο αρμόδιος υπουργός, τέλος, υπογράμμισε ότι στους μαθητές δεν θα ζητηθεί πράσινο πάσο, αλλά ότι η ιταλική κυβέρνηση τους εμπιστεύεται, και οι εκκλήσεις υπέρ του εμβολιασμού έχουν βρει θετική ανταπόκριση.

Στόχος της κυβέρνησης Ντράγκι είναι να μπορέσει να ξαναρχίσει κανονικά η σχολική χρονιά, χωρίς την ανάγκη νέας προσφυγής στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Italy24news

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News