Κόσμος Πέμπτη 19/08/2021, 09:56
ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: 12 νεκροί εντός και γύρω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ

AP Photo

Συνολικά 12 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εντός και γύρω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, σύμφωνα με αξιωματούχους των Ταλιμπάν και του ΝΑΤΟ, από την Κυριακή.

Καθώς οι Ταλιμπάν έθεσαν υπό τον έλεγχό τους την Καμπούλ και ολόκληρο το Αφγανιστάν πλήθος Αφγανών έσπευσαν στο αεροδρόμιο σε μία δραματική προσπάθεια διαφυγής. Όλες τις προηγούμενες ημέρες επικράτησαν σκηνές απόλυτου χάους και πανικού, με ανθρώπους να ποδοπατούνται έως θανάτου.

Παράλληλα τόσο οι Ταλιμπάν όσο και Αμερικανοί στρατιώτες πυροβολούσαν στον αέρα προκειμένου να απομακρύνουν τους απελπισμένους πολίτες, οι οποίοι προσπαθούσαν ακόμη και να γατζωθούν στις ρόδες αεροσκαφών που ήταν σε διαδικασία απογείωσης. 

Οι θάνατοι αυτοί προκλήθηκαν είτε από πυρά είτε σε ποδοπατήματα, επιβεβαίωσε σήμερα αξιωματούχος των Ταλιμπάν και κάλεσε τους ανθρώπους, οι οποίοι εξακολουθούν να συνωστίζονται στις πύλες του αεροδρομίου να επιστρέψουν στα σπίτια τους αν δεν έχουν το νόμιμο δικαίωμα να ταξιδέψουν.

«Δεν θέλουμε να πειράξουμε κανέναν στο αεροδρόμιο», δήλωσε ο αξιωματούχος των Ταλιμπάν, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News