Κόσμος Τετάρτη 18/08/2021, 17:21
ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Έφτασαν στην Αλβανία οι πρώτοι πρόσφυγες

Αφγανιστάν: Έφτασαν στην Αλβανία οι πρώτοι πρόσφυγες

Μία ομάδα 300 Αφγανών προσφύγων έφτασε σήμερα στην Αλβανία, καθώς οι αρχές ετοιμάζουν σκηνές για την προσωρινή φιλοξενία τους. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο αλβανικά μέσα ενημέρωσης, οι πρώτοι αυτοί πρόσφυγες θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα στεγαστούν σε ξενοδοχεία στις ακτές της χώρας στην Αδριατική καθώς και σε φοιτητικές εστίες στα Τίρανα. 

Οι ΗΠΑ εντείνουν τις προσπάθειες εκκένωσης από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, προκειμένου να απομακρύνουν Αμερικανούς πολίτες αλλά και χιλιάδες Αφγανούς συμμάχους μαζί με τις οικογένειές τους, οι οποίοι ενδεχομένως να κινδυνεύουν από τους Ταλιμπάν. 

Η Β. Μακεδονία έχει συμφωνήσει επίσης να δεχθεί 450 πρόσφυγες, με τους περισσότερους να φτάνουν με πτήσεις έως τα τέλη της εβδομάδας. Το Κόσοβο επίσης θα δεχθεί Αφγανούς. 

Το Ιράν έχει δηλώσει ότι θα απαγορεύσει την είσοδο Αφγανών από τα ανατολικά σύνορά του, ουσιαστικά κόβοντας μια πιθανή οδό για τους πρόσφυγες προς την Ευρώπη. Και την ίδια στιγμή, οι Ταλιμπάν έχουν στήσει σημεία ελέγχου γύρω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, το οποίο παραμένει υπό αμερικανικό έλεγχο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, επιτρέπουν μόνο στους ξένους να φτάσουν στο αεροδρόμιο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News