Κόσμος Δευτέρα 16/08/2021, 21:58
ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: Έκκληση για σχηματισμό νέας κυβέρνησης στο Αφγανιστάν

ΟΗΕ: Έκκληση για σχηματισμό νέας κυβέρνησης στο Αφγανιστάν

Έκκληση για τον καθορισμό νέας κυβέρνησης στο Αφγανιστάν μέσω διαπραγματεύσεων απηύθυνε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στον απόηχο των δραματικών εξελίξεων των τελευταίων ημερών. Η νεα κυβέρνηση θα πρέπει να είναι «ενωμένη, αντιπροσωπευτική και χωρίς αποκλεισμούς, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους, ισότιμης και ουσιαστικής συμμετοχής των γυναικών», σύμφωνα με το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Το 15μελές συμβούλιο εξέδωσε ομόφωνα ανακοίνωση για την καταστολή της παγκόσμιας τρομοκρατικής απειλής από το Αφγανιστάν και την διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Νωρίτερα, ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών, Antonio Guterres απευθυνόμενος στο Συμβούλιο ζητούσε να αξιοποιηθούν «όλα τα εργαλεία στη διάθεσή του» προς αυτόν το σκοπό.

Δήλωση Μακρόν

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στην τελευταία ώρα πλήθυναν οι φωνές της διεθνούς σκηνής που καταδίκασαν τα γεγονότα στο Αφγανιστάν. Μεταξύ αυτών και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος τόνισε ότι η χώρα δεν θα πρέπει να καταστεί ξανά το «καταφύγιο των τρομοκρατών», όπως ήταν πριν από δύο δεκαετίες. Πρόκειται για μία «σημαντική δοκιμασία για την ασφάλειά μας», «έναντι ενός κοινού εχθρού, της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters και France24

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News