Κόσμος Δευτέρα 16/08/2021, 16:00
ΚΟΣΜΟΣ

Ε.Ε.: Σύμβαση με τη Novavax για 200 εκατ. δόσεις εμβολίων

Ε.Ε.: Σύμβαση με τη Novavax για 200 εκατ. δόσεις εμβολίων

H Eπίτροπος αρμόδια για θέματα υγείας Στέλλα Κυριακίδου υπέγραψε σήμερα τη σύμβαση της Ε.Ε. με την αμερικάνικη φαρμακευτική εταιρεία Novavax για την προμήθεια έως και 200 εκατ. δόσεων εμβολίων κατά της covid-19 για το 2021-2023, αφού το εμβόλιο ελεγχθεί και λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ως ασφαλές και αποτελεσματικό.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης η Επίτροπος δήλωσε: «Με την υπογραφή με τη Novavax του συμβολαίου για την προμήθεια ως και 200 εκατ. επιπλέον δόσεων εμβολίου κατά της covid-19, το 2021 και το 2023, προσθέτουμε μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία εμβολίων στο χαρτοφυλάκιό μας και διασφαλίζουμε την προμήθειά τους για την ΕΕ και τον πλανήτη, καθώς προετοιμαζόμαστε για τους επόμενους μήνες».

Το σημερινό συμβόλαιο προστίθεται στο ήδη ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων που πρόκειται να παραχθούν στην Ευρώπη, το οποίο περιλαμβάνει τις συμβάσεις με την AstraZeneca, τη Sanofi-GSK, τη Janssen Pharmaceutica NV, την BioNtech-Pfizer, την CureVac, την Moderna, καθώς και τις ολοκληρωμένες διερευνητικές συνομιλίες με τη Valneva, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News