Κόσμος Σάββατο 14/08/2021, 14:54
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μόσχα απελαύνει δημοσιογράφο του BBC: «Δεν μπορεί να επιστρέψει ποτέ»

Η Μόσχα απελαύνει δημοσιογράφο του BBC: «Δεν μπορεί να επιστρέψει ποτέ»

Η ανταποκρίτρια του BBC στη Μόσχα, Σάρα Ρέινσφορντ, απελαύνεται από τη Ρωσία και όπως της είπαν αξιωματούχοι του Κρεμλίνου «δεν μπορεί να επιστρέψει πίσω ποτέ». 

Η Μόσχα απελαύνει δημοσιογράφο του BBC: «Δεν μπορεί να επιστρέψει ποτέ»-1Πρόκειται για μία ασυνήθιστη κίνηση, η οποία αντανακλά τη ραγδαία επιδείνωση των σχέσεων της Ρωσίας με τη Βρετανία και ευρύτερα με τη Δύση. Σε συνέντευξή της στο BBC δήλωσε σοκαρισμένη από την απόφαση και πρόσθεσε ότι αισθάνεται πως είναι θύμα ενός ευρύτερου διπλωματικού παιχνιδιού. 

«Μου είπαν ότι δεν μπορώ να επιστρέψω πίσω ποτέ ξανά. Είναι πραγματικά επώδυνο σε προσωπική βάση» είπε η Ρέινσφορντ, η οποία έχει περάσει σχεδόν το 1/3 της ζωής της στη Ρωσία και έχει αφιερώσει πολλά χρόνια μελετώντας τη χώρα. 

«Είναι μία ξεκάθαρη απόδειξη ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει Είναι ακόμη ένας κακός οιωνός για την κατάσταση των πραγμάτων στη Ρωσία. Μία ένδειξη ότι η χώρα κλείνεται στον εαυτό της». Το BBC κάλεσε τη Μόσχα να αναθεωρήσει την απόφασή της, την οποία και χαρακτήρισε επίθεση στην ελευθερία του λόγου. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS