Κόσμος Σάββατο 14/08/2021, 13:45
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: 44 νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι από τις πλημμύρες

Τουρκία: 44 νεκροί, δεκάδες αγνοούμενοι από τις πλημμύρες

Ανυπολόγιστες καταστροφές και δεκάδες νεκρούς έχουν αφήσει πίσω τους οι σφοδρές πλημμύρες τπου έπληξαν την Τουρκία. Τα σωστικά συνεργία συνεχίζουν έρευνες σε σπίτια και άλλα κτίρια, καθώς δεκάδες ακόμη άνθρωποι αγνοούνται. 

Τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, στη δεύτερη φυσική καταστροφή που πλήττει τη χώρα μετά τις φονικές πυρκαγιές. Τριάντα τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις πλημμύρες στην επαρχία Κασταμονή, στην οποία βρίσκεται το Μποζκούρτ και άλλοι έξι άνθρωποι στη Σινώπη, έγινε γνωστό από την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών της Τουρκίας (AFAD).

Σε ένα από τα κτίρια που κατέρρευσαν κατά μήκος της όχθης ενός ποταμού που υπερχείλισε, πιστεύεται που βρίσκονται θαμμένοι 10 άνθρωποι. Οι ορμητικοί χείμαρροι παρέσυραν τα θεμέλια και άλλων πολυκατοικιών. 

«Είναι πρωτοφανές όλο αυτό. Δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα. Τα κινητά τηλέφωνα δεν λειτουργούν. Δεν μπορείς να μάθεις νέα από κανέναν», είπε ο 42χρονος κάτοικος της περιοχής Ιλιάς Καλαμπαλίκ στο Reuters. «Τα παιδιά της θείας μου είναι εδώ. Η θεία μου αγνοείται. Ο σύζυγός της αγνοείται. Τα δίδυμα εγγόνια της αγνοούνται. Η σύζυγος του διαχειριστή της πολυκατοικίας μας αγνοείται μαζί με τα δύο παιδιά τους» πρόσθεσε ο ίδιος. 

Πηγή: Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News