Κόσμος Τρίτη 10/08/2021, 19:27
ΚΟΣΜΟΣ

Άντριου Κουόμο: Παραιτήθηκε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης

Λόγω της έρευνας για υπόθεση σεξουαλικής παρεχνόλησης

Άντριου Κουόμο: Παραιτήθηκε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης

Την παραίτησή του από τη θέση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ο Άντριου Κουόμο, ο οποίος ερευνάται για την σεξουαλική παρενόχληση συνολικά 11 γυναικών.

Η παραίτησή του θα «ενεργοποιηθεί» σε 14 ημέρες από σήμερα, με την Kathy Hochul να τίθεται προσωρινά επικεφαλής της Πολιτείας (η πρώτη γυναίκα κυβερνήτης της Νέας Υόρκης).

Η εν λόγω εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια την έναρξη δικαστικής έρευνας για το αδίκημα της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των θυμάτων, ο 63χρονος -πρώην πλέον- κυβερνήτης είχε επανειλημμένως προσπαθήσει να τις αγκαλιάσει και να τις φιλήσει, ενώ έχει προβεί σε πολλαπλά απρεπή σχόλια.

Μάλιστα, το στέλεχος των Δημοκρατικών φέρεται να είχε δημιουργήσει ένα «τοξικό» εργασιακό περιβάλλον στο πολιτικό του γραφείο, όπου λάμβαναν χώρα οι επίμαχες επαναλαμβανόμενες παρενοχλήσεις.

Η μέχρι στιγμής έρευνα έχει δείξει ότι θύματα του Κουόμο ήταν τόσο πρώην όσο και νυν συνεργάτριες του, οι οποίες απασχολούνταν ή εξακολουθούν να απασχολούνται στο γραφείο του κυβερνήτη.

Η Εισαγγελία της Νέας Υόρκης έχει ήδη μιλήσει με 179 μάρτυρες. Η έρευνα αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον πέντε μήνες.

Ο 63χρονος Δημοκρατικός υπηρέτησε ως επικεφαλής της 4ης πιο πολυπληθούς πολιτείας των ΗΠΑ από το 2011, έχοντας κερδίσει τρεις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις. Από το 1997 έως το 2011 είχε συμματάσχει και στην κυβέρνηση του Μπιλ Κλίντον.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News