Κόσμος Πέμπτη 5/08/2021, 09:00
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ψάχνει ένα μπουκάλι ουίσκι 5.800 δολαρίων

Γιατί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ψάχνει ένα μπουκάλι ουίσκι 5.800 δολαρίων

Τι μπορεί να έγινε ένα μπουκάλι ουίσκι αξίας 5.800 δολαρίων που είχε δωρήσει η ιαπωνική κυβέρνηση στον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο. Αυτό καλούνται να ανακαλύψουν οι αμερικανικές αρχές, που άνοιξαν έρευνα για την περίεργη εξαφάνιση σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times. 

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ Ιάπωνες αξιωματούχοι προσέφεραν το μπουκάλι ουίσκι στον Πομπέο στις 24 Ιουνίου 2019. Εκείνη την περίοδο παραγματοποιούσε επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία, οπότε δεν είναι ξεκάθαρο εάν το δώρο έφτασε ποτέ στα χέρια του. 

Οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης έχουν το δικαίωμα να κρατήσουν τα δώρα που τους δίνονται εφόσον η αξία τους είναι μικρότερη των 390 δολαρίων. Αν ωστόσο θελήσουν να κρατήσουν δώρα μεγαλύτερης αξίας, θα πρέπει να καταβάλουν τα χρήματα για να τα αγοράσουν. Το μπουκάλι δεν έμεινε στην κυβέρνηση, η οποία όμως δεν έλαβε ποτέ και τα χρήματα για αυτό. 

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ είναι ασυνήθιστο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να ανακοινώνει δημοσίως ότι αγνοείται η τύχη ενός αντικειμένου. Δικηγόρος του Πομπέο δήλωσε ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν γνωρίζει τίποτα για το μπουκάλι ουίσκι.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News