Κόσμος Τετάρτη 4/08/2021, 22:13
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Tουρκία: Καίγεται ο θερμοηλεκτρικός σταθμός στην πόλη Μίλας

φωτ. ΑΠΕ ΜΠΕ

Η δασική πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στην περιοχή του Μίλας, στη νότια Τουρκία, εξαπλώθηκε μέσα στον θερμοηλεκτρικό σταθμό της πόλης, ανακοίνωσε ο δήμαρχος μέσω του Twitter.

«Οι φλόγες μπήκαν στον θερμοηλεκτρικό σταθμό», έγραψε ο Μουχάμετ Τοκάτ, διευκρινίζοντας ότι η μονάδα αυτή έχει εκκενωθεί πλήρως.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος του Μίλας είχε απευθύνει προειδοποίηση για πυρκαγιά που απειλούσε το θερμοηλεκτρικό σταθμό και η οποία είχε τεθεί υπό έλεγχο νωρίτερα, όμως αναζωπυρώθηκε ξανά το απόγευμα, σύμφωνα με τον δήμαρχο του Μίλας, Μουχάμετ Τοκάτ.

«Η πυρκαγιά αυτή έχει περικυκλώσει τον θερμοηλεκτρικό σταθμό. Είχε τεθεί υπό έλεγχο χάρη στα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη που έστειλε η Ισπανία και στα ελικόπτερα που έριξαν τόνους νερού στους δασωμένους λόφους και τις γειτονικές οικιστικές ζώνες. Όμως οι φλόγες αναζωπυρώθηκαν το απόγευμα», είχε γράψει στο Twitter νωρίτερα.

Ο δήμαρχος του Μίλας, που προέρχεται από το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, είπε ότι οι δεξαμενές υδρογόνου που χρησιμοποιείται για την ψύξη του σταθμού έχουν αδειάσει και τις γέμισαν με νερό, για προληπτικούς λόγους. «Σας παρακαλάμε και σας προειδοποιούμε εδώ και μέρες. Η πυρκαγιά περικύκλωσε τον σταθμό. Ζητάμε να έρθει κατεπειγόντως ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος», έγραψε στο Twitter ο Τοκάτ.

Πηγή: Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News