Κόσμος Κυριακή 1/08/2021, 19:35
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: 5 νεκροί, πολλοί τραυματίες σε επίθεση σε κηδεία

Ενέδρα σε μέλη της Χεζμπολάχ

Λίβανος: 5 νεκροί, πολλοί τραυματίες σε επίθεση σε κηδεία

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρία μέλη της Χεζμπολάχ, σκοτώθηκαν σήμερα στα νότια της Βηρυτού, σε ενέδρα κατά τη διάρκεια της κηδείας ενός μέλους του σιιτικού κινήματος. Πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας έκανε λόγο για πολλούς τραυματίες. 

Το πολύνεκρο επεισόδιο σημειώθηκε στην περιοχή του Χαλντέ. Ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών μεταξύ υποστηρικτών της Χεζμπολάχ και σουνιτών κατοίκων της πόλης αυτής.

Στα πλάνα που μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι Manar TV της Χεζμπολάχ διακρίνονται τα πυρά εναντίον της αυτοκινητοπομπής των πενθούντων που φτάνουν στο σπίτι του μέλους του κινήματος, του Άλι Σίμπλι, που σκοτώθηκε την προηγουμένη.

Η Χεζμπολάχ, η οποία στηρίζεται από το Ιράν, σε ανακοίνωσή της προέτρεψε τις αρχές να τιμωρήσουν τους ενόχους, λέγοντας ότι το περιστατικό αντικατοπτρίζει την ανομία και τον φανατισμό.

Σουνιτικές αραβικές φυλές, που κατοικούν στην πόλη αυτή, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τον θάνατο του Άλι Σίμπλι το Σάββατο, κατά τη διάρκεια ενός γάμου, ανέφεραν ότι πήραν εκδίκηση για τον θάνατο ενός συγγενούς τους σε προηγούμενες σεχταριστικές συγκρούσεις, στην ίδια περιοχή.

Πηγή: Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News