Κόσμος Κυριακή 1/08/2021, 18:58
ΚΟΣΜΟΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Θρίλερ με Λευκορωσίδα αθλήτρια – Ζητάει άσυλο

φωτ. Reuters

Την παρέμβαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά και άσυλο από χώρα της Ε.Ε. ζητάει η Λευκορωσίδα σπρίντερ, Κρoυστσίνα Τσιμανούσκαγια. Η 24χρονη επρόκειτο να συμμετάσχει στα 200 μ. γυναικών αύριο, Δευτέρα, αλλά τέθηκε ξαφνικά εκτός της ολυμπιακής ομάδας της Λευκορωσίας, καθώς άσκησε κριτική στους εθνικούς προπονητές και τις αρχές της χώρας της. 

 Σύμφωνα μάλιστα με ρεπορτάζ του Reuters έπεσε θύμα παραλίγο απαγωγής από συνοδούς της ομάδας. Οδηγήθηκε βίαια και κόντρα στη θέλησή στο αεροδρόμιο του Τόκιο από μέλη της αποστολής για να επιστρέψει στο Μινσκ. Η Τσιμανούσκαγια αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο και ζήτησε τη βοήθεια της ιαπωνικής Αστυνομίας, όπως και της ΔΟΕ.

Όπως καταγγέλει η ίδια το τεχνικό επιτελείο της ομάδας μπήκε στο δωμάτιό της σήμερα και της είπε να μαζέψει τα πράγματα. Όπως τόνισε αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι «μίλησα στο Instagtram για τη συμπεριφορά των προπονητών μας. Κάποια κορίτσια που επρόκειτο να συμμετάσχουν στο 4 x 400 δεν πέταξαν για το Τόκιο, επειδή δεν είχαν αρκετά ντόπινγκ τεστ. Ο προπονητής με έβαλε στη σκυταλοδρομία, δίχως να το γνωρίζω. Μου είπε ότι ήταν απόφαση των ανωτέρων του».

«Δεν θα επιστρέψω στη Λευκορωσία», ξεκαθάρισε σε μήνυμα μέσω Telegram στο Reuters. Το πρακτορείο ειδήσεων απευθύνθηκε στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Λευκορωσίας, δίχως όμως να λάβει απάντηση. Λίγο αργότερα σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η απόφαση ελήφθη από τους γιατρούς λόγω της ψυχολογικής της κατάστασης.

Όπως έγινε γνωστό η Λευκορωσίδα πρωταθλήτρια θα ζητήσει άσυλο στη Γερμανία ή την Αυστρία.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News