Κόσμος Κυριακή 1/08/2021, 09:35
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Εκκενώνονται ξενοδοχεία λόγω των πυρκαγιών

Τουρκία: Εκκενώνονται ξενοδοχεία λόγω των πυρκαγιών

Ξενοδοχεία και κατοικίες σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς απειλούν οι πυρκαγιές στην Τουρκία, με αποτέλεσμα τουρίστες να απομακρύνονται με τη βοήθεια του λιμενικού και ιδιωτικών σκαφών από τις παραλίες. 

Όπως μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τρία πεντάστερα ξενοδοχεία εκκενώθηκαν στο Μπόντρουμ, καθώς οι φωτιές έχουν αφήσει πίσω τους έξι νεκρούς. 

Δύο θύματα καταγράφηκαν το Σάββατο, ανάμεσα στους χιλιάδες που έδιναν μάχη με τις φωτιές σε 100 διαφορετικά μέτωπα. 

Σύμφωνα με τις αρχές, όλες οι φωτιές, εκτός από 10, έχουν τεθεί υπό έλεγχο. 

Τουρκία: Εκκενώνονται ξενοδοχεία λόγω των πυρκαγιών-1
φωτ.: Reuters/SEVGIN OZKAN

 

Οι εικόνες που ανέβασε στο Twitter ο δήμαρχος του Μπόντρουμ δείχνουν τις φλόγες να μαίνονται ακόμα, στις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε χθες την πόλη όπου πέντε άτομα έχασαν τις ζωές τους στις φλόγες.  

Ο Τούρκος πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τους εκατοντάδες πυρόπληκτους να ξαναχτίσουν τις ζωές τους. Όμως την ίδια στιγμή, δέχεται έντονες επικρίσεις για την έλλειψη πυροσβεστικών αεροσκαφών.

«Ο βασικός λόγος για αυτά τα θέματα με τα αεροπλάνα είναι ότι η Τουρκική Αεροναυπηγική Ένωση δεν έχει μπορέσει να εκσυγχρονίσει τον στόλο και την τεχνολογία της», είπε. Αεροπλάνα από το Αζερμπαϊτζάν, το Ιράν, τη Ρωσία και την Ουκρανία συμμετέχουν στο έργο της κατάσβεσης. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News