Κόσμος Σάββατο 31/07/2021, 12:16
ΚΟΣΜΟΣ

Ο ιός που γεμίζει τα νοσοκομεία παίδων στις ΗΠΑ

Ο ιός που γεμίζει τα νοσοκομεία παίδων στις ΗΠΑ

Αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ έρχονται αντιμέτωπες με μία έκρηξη κρουσμάτων ενός ιού, που συνήθως απαντάται τον χειμώνα. Αυτός δοκιμάζει κατά κύριο λόγο τα παιδιά, τα οποία καθώς βγαίνουν από την απομόνωση της περιόδου Covid είναι πιο ευάλωτα. Πρόκειται για τον aναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV).

Eίναι ένας ιός από τον οποίο μολύνονται σχεδόν όλα τα παιδιά στα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Συνήθως οι άνθρωποι δεν το αντιλαμβάνονται γιατί μοιάζει με κρυολόγημα που περνά μέσα σε λίγες μέρες. Αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει πολύ σοβαρή
λοίμωξη του αναπνευστικού. Μύτες που τρέχουν, απώλεια όρεξης, πυρετός και συριγμός είναι τα συμπτώματα που πρέπει να κινητοποιήσουν τους γονείς. 

Στις ΗΠΑ τα κρούσματα RSV βρίσκονται σε άνοδο από τον Απρίλιο, όταν και τα παιδιά άρχισαν και πάλι τη διάδραση με συνομηλίκους τους σε σχολεία, παιδικές χαρές και καμπ, μετά το lockdown των πρώτων μηνών. Συνήθως η έξαρση κρουσμάτων έρχεται τον χειμώνα. Τώρα η εκτός εποχής αυτή έξαρση βρίσκει τα νοσοκομεία αντιμέτωπα και με τη μετάλλαξη Δέλτα και εντείνει τις πιέσεις. 

Πηγή: Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS