Κόσμος Παρασκευή 30/07/2021, 12:20
ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρόεδρος του Ισραήλ έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Εγκαινιάστηκε η εκστρατεία ενισχυτικού εμβολιασμού ατόμων άνω των 60 ετών

Ο πρόεδρος του Ισραήλ έκανε την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ έκανε σήμερα την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, εγκαινιάζοντας την εκστρατεία χορήγησης αναμνηστικών δόοσεων σε άτομα άνω των 60 ετών που έχουν κάνει ήδη δύο δόσεις του εμβολίου. 

Ο 60χρονος πρόεδρος του Ισραήλ, ο οποίος έκανε την τρίτη ενισχυτική δόση στο Ιατρικό Κέντρο Σέμπα στο Τελ Αβίβ, δήλωσε περήφανος που εγκαινίασε την πρωτοβουλία, η οποία όπως είπε είναι ζωτικής σημασίας για την επιστροφή στην κανονικότητα. Συνοδευόταν από τον πρωθυπουργό της χώρας Ναφτάλι Μπένετ, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία των ενισχυτικών εμβολιασμών για την καταπολέμηση της πανδημίας και δεσμεύτηκε ότι το Ισραήλ θα μοιραστεί τις πληροφορίες που θα συγκεντρώσει από την πρωτοβουλία.

«Το Ισραήλ πρωτοπορεί προχωρώντας στη χορήγηση τρίτης δόσης για ηλικιωμένους ηλικίας 60 ετών και άνω. Η μάχη ενάντια στην πανδημία της COVID-19 είναι ένας παγκόσμιος αγώνας» δήλωσε. Όπως ανέφερε χθες σε τηλεοπτικό του διάγγελμά του ο Μπένετ, η εκστρατεία ενισχυτικού εμβολιασμού αφορά άτομα άνω των 60 ετών που εμβολιάστηκαν πριν από έξι και πλέον μήνες.

Το Ισραήλ ήταν παγκόσμιος ηγέτης στην εκστρατεία εμβολιασμού, με πολλούς ηλικιωμένους να έχουν εμβολιαστεί από τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο καθώς θεωρούνταν ως το πιο ευάλωτο τμήμα του πληθυσμού. Αφότου όμως εμφανίστηκε η μετάλλαξη Δέλτα, το υπουργείο Υγείας της χώρας έχει ανακοινώσει δύο φορές μια μείωση στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της μόλυνσης και μια μικρή μείωση στην προστασία που παρέχει έναντι της σοβαρής νόσησης.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News