Κόσμος Παρασκευή 30/07/2021, 08:12
NEW YORK TIMES

CDC: Η μετάλλαξη Δέλτα εξίσου μεταδοτική με την ανεμοβλογιά – O «πόλεμος» άλλαξε

Μεταδίδεται σε μεγάλο βαθμό και από τους εμβολιασμένους - Μπορεί να προκαλεί πιο σοβαρή νόσηση

CDC: Η μετάλλαξη Δέλτα εξίσου μεταδοτική με την ανεμοβλογιά – O «πόλεμος» άλλαξε

Άκρως ανησυχητικές είναι οι επισημάνσεις των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) για τη μετάλλαξη Δέλτα, σε εσωτερικό έγγραφο που περιήλθε σε γνώση των New York Times. Οι επιστήμονες του CDC αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο στέλεχος καθιστά τον νέο κορωνοϊό σαφώς πιο μεταδοτικό από τον SARS, τον MERS, τον Ebola, την εποχική γρίπη ή το κοινό κρυολόγημα και θεωρείται εξίσου μεταδοτικό με την ανεμοβλογιά. Μπορεί δε να «σπάσει»  πιο εύκολα την προστασία που προσφέρουν τα εμβόλια και να προκαλέσει πιο σοβαρή νόσηση. 

Οι αρχές έχουν ήδη παραδεχθεί ότι και οι εμβολιασμένοι μπορούν να μολυνθούν και να μεταδόσουν τον ιό. Ωστόσο το εσωτερικό έγγραφο πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και αναφέρει ότι όσον αφορά στη μετάλλαξη Δέλτα, οι εμβολιασμένοι κρατούν τον ιό στη μύτη και στον λαιμό τους στον ίδιο βαθμό με τους μη εμβολιασμένους και επομένως μπορούν να τον μεταδόσουν το ίδιο εύκολα, αν και λιγότερο συχνά καθώς δεν έχουν το ίδιο σοβαρά συμπτώματα. 

Το άμεσο επόμενο βήμα είναι να αναγνωρίσουμε ότι «ο πόλεμος έχει αλλάξει» επισημαίνεται στο εσωτερικό έγγραφο. Υπενθυμίζεται ότι το CDC επανέφερε τη σύστασή του να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς χώρους οι εμβολιασμένοι, ειδικά σε περιοχές με υψηλό ιικό φορτίο. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News