Κόσμος Τρίτη 27/07/2021, 20:37
ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Συμβουλή Μπράνσον: Μην αφήσεις τις αμφιβολίες να καταστρέψουν ένα όνειρο

Συμβουλή Μπράνσον: Μην αφήσεις τις αμφιβολίες να καταστρέψουν ένα όνειρο

Ο ιδρυτής της Virgin Group, Ρίτσαρντ Μπράνσον δήλωσε ότι ενώ είναι «υγιές και ανθρώπινο να αμφιβάλεις», είναι σημαντικό να μην αφήνουμε αυτούς τους φόβους να καταστρέψουν ένα όνειρο.

«Αυτό που έχω μάθει σε όλη μου τη ζωή είναι ότι κάθε επιτυχία βασίζεται σε χίλιες αποτυχίες (ή ευκαιρίες να μάθω, όπως χαρακτηριστικά μου αρέσει να λέω)», είπε ο Μπράνσον στο μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο του στο LinkedIn «Ρωτήστε τον Ρίτσαρντ». «Κάθε φορά που τρυπώνει η αμφιβολία, θυμίζω στον εαυτό μου ότι τα όνειρα δεν είναι γραμμικά», διαμήνυσε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας.

Ο Μπράνσον είπε ότι προσπαθεί να υπενθυμίζει στον εαυτό του ότι όλες οι «λαμπρές καινοτομίες και ανακαλύψεις δεν θα είχαν γίνει αν οι εφευρέτες τους είχαν παραδοθεί στις αμφιβολίες τους». Και στο σημείο αυτό επικαλέστηκε μία ρήση της Αμερικανίδας φιλοσόφου Suzy Kazeem: «Η αμφιβολία σκοτώνει περισσότερα όνειρα από αυτά που σκοτώνει η αποτυχία».

Ο Μπράνσον είπε ότι ήταν σημαντικό να συζητάμε τις αμφιβολίες μας με συναδέλφους και φίλους και να ακούμε προσεκτικά τα σχόλιά τους. Συνέστησε επίσης να βγαίνουμε για να παίρνουμε «φρέσκο αέρα και να πιούμε ένα φλιτζάνι τσάι», όταν οι αμφιβολίες αρχίζουν να συσσωρεύονται.

«Όποτε η αμφιβολία αρχίζει να γίνεται καλύτερη από μένα, βρίσκω ότι η άσκηση βοηθάει πραγματικά», είπε, προσθέτοντας ότι του άρεσε να πηγαίνει ποδήλατο, να παίζει τένις ή να περνάει χρόνο με την οικογένεια. «Τότε μου έρχονται και οι καλύτερες ιδέες μου».

Ωστόσο, ο Μπράνσον αναγνωρίζει ότι κάποιες αμφιβολίες θα μπορούσαν να αποδειχθούν χρήσιμες, καθώς μας βοηθούν «να προοδεύσουμε και να παραμένουμε σε επαφή με την πραγματικότητα». Η αμφιβολία μπορεί να είναι το σημάδι ενός προβλήματος που πρέπει να αντιμετωπιστεί, είπε χαρακτηριστικά. 

Ο Μπράνσον υπενθύμισε πώς μια μέρα μετά τη σύσταση της αεροπορικής του εταιρείας, Virgin Atlantic, το 1984, ένας διευθυντής τράπεζας ήρθε στο σπίτι του και απείλησε να κλείσει την επιχείρηση. Είπε ότι μίλησε αμέσως με την ομάδα του για να βρει λύση. «Ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή, αλλά δεν άφησα την αμφιβολία να εισχωρήσει και επιλύσαμε γρήγορα το ζήτημα», τόνισε. 

Η Virgin Atlantic τέθηκε πέρυσι πέρυσι σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης, έχοντας πληγεί σοβαρά από την πανδημία κορωνοϊού, όπως πολλές αεροπορικές εταιρείες. Και πριν από λίγες ημέρες, πήγε στο διάστημα σε μία δοκιμαστική πτήση για την εταιρεία του Virgin Galactic, μετά από σχεδόν 17 χρόνια προσπαθειών. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News