Κόσμος Τετάρτη 21/07/2021, 13:04
ΚΟΣΜΟΣ

Το μεγάλο κόλπο: Πώς η «ελαφροχέρα» Λουλού Λακάτος έκλεψε διαμάντια εκατομμυρίων

Το μεγάλο κόλπο: Πώς η «ελαφροχέρα» Λουλού Λακάτος έκλεψε διαμάντια εκατομμυρίων

Παρίστανε την εκτιμήτρια πολύτιμων λίθων και με μία ταχυδακτυλουργική κίνηση του χεριού της κατάφερε να κλέψει διαμάντια αξίας 7,8 εκατ. δολαρίων από κοσμηματοπωλείο του Λονδίνου, ανταλλάσσοντάς τα με βότσαλα. 

Ο λόγος για τον 60χρονη Λουλού Λακάτος, η οποία εμφανίστηκε ως δήθεν γεμμολόγος, για να εξετάσει τα διαμάντια, στο κοσμηματοπωλείο Boodles στην New Bond Street του κεντρικού Λονδίνου. Η γυναίκα εξέτασε τα επτά διαμάντια, πριν να τα τοποθετήσει και πάλι σε σακουλάκι. Όμως όταν το σακουλάκι ανοίχτηκε από τους ανθρώπους του καταστήματος, μέσα βρέθηκαν μόνο επτά μικρά βότσαλα. 

«Τα διαμάντια είχαν κλαπεί από την κατηγορούμενη με ένα τέχνασμα του χεριού», ανέφερε ο εισαγγελέας. «Η συνομωσία στην οποία κατηγορείται ότι έπαιξε καίριο και κεντρικό ρόλο, χαρακτηρίζεται από πολύ υψηλή επιτήδευση, σχεδιασμό, ρίσκο, αλλά και ανταμοιβή», πρόσθεσε. 

Η Λακάτος, που γεννήθηκε στη Ρουμανία αλλά ζούσε στη Γαλλία, αρνείται την κατηγορία της συνομωσίας για κλοπή, για το έγκλημα που αποκαλύφθηκε στις 10 Μαρτίου του 2016. 

Ο πρόεδρος της Boodles, Νίκολας Γουέινραϊτ, ισχυρίζεται ότι εβδομάδες πριν από την κλοπή, τον προσέγγισε ένας αγοραστής που ήθελε να επενδύσει σε διαμάντια υψηλής αξίας. Συμφώνησε να του πουλήσει επτά διαμάντια και έτσι, συναντήθηκε με την Λακάτος στο υπόγειο του καταστήματός του, μαζί με την εκτιμήτρια της επιχείρησης, Έμα Μπάρτον. 

Μόλις ο Γουέινραϊτ έφυγε από το δωμάτιο για να απαντήσει σε τηλεφώνημα του παρουσιαζόμενου ως αγοραστή, η Λακάτος έβαλε το κλειδωμένο σακουλάκι που περιείχε τα διαμάντια στην τσάντα της και το αντικατέστησε με ένα ολόιδιο σακουλάκι, όπως είπε η Μπάρτον στο δικαστήριο. 

Το επόμενο απόγευμα, όταν η Μπάρτον άνοιξε το σακουλάκι, βρήκε μέσα επτά βότσαλα. 

Εν τω μεταξύ, η Λακάτος είχε αλλάξει ρούχα στην τουαλέτα μίας παμπ και με τη βοήθεια συνεργού, είχε εγκαταλείψει τη Βρετανία, για να κρυφτεί στη Γαλλία. Η δίκη συνεχίζεται. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC/AP

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News