Κόσμος Κυριακή 18/07/2021, 23:08
ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Ένταση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας

Επίθεση δέχθηκαν και οι εγκαταστάσεις του εκδοτικού συγκροτήματος «ΔΙΑΣ», με κύριο στόχο το τηλεοπτικό κανάλι Σίγμα

Κύπρος: Ένταση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας

Εκτεταμένες υλικές ζημιές προκλήθηκαν στους εξωτερικούς χώρους του Προεδρικού Μεγάρου της Λευκωσίας, μετά από πορεία διαμαρτυρομένων που θέλησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα μέτρα κατά της Covid-19.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι διαδηλωτές συνέχισαν την διαμαρτυρία τους, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συγκεντρώθηκαν και θα παραμείνουν στην Λεωφόρο Προεδρικού Μεγάρου, προς εκτόνωση της έντασης.

Επιπλέον, επίθεση από διαδηλωτές δέχθηκαν οι εγκαταστάσεις του εκδοτικού συγκροτήματος «ΔΙΑΣ», με κύριο στόχο το τηλεοπτικό κανάλι Σίγμα.

«Η επίθεση που δέχτηκε το «Σίγμα», συνιστά πλήγμα κατά της δημοκρατίας και κατά της νομιμότητας το οποίο δεν γίνεται ανεκτό», ανέφερε σε ανάρτησή του στον προσωπικό στο Twitter ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και προσθέτει: «Το κράτος θα απαντήσει αυστηρά σε όσους αγνοούν τους νόμους. Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η δημοκρατία μας δεν θα αφεθεί στα χέρια ανεύθυνων πολιτών».

Την επίθεση στο δημοσιογραφικό συγκρότημα καταδίκασε η Πρόεδρος της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας Αννίτα Δημητρίου.

Όπως αναφέρει στην ανάρτηση της στο Τwitter, «την Ελευθεροτυπία και τη Δημοκρατία έχουμε χρέος να τις προστατεύσουμε με κάθε κόστος».

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News