Κόσμος Κυριακή 18/07/2021, 13:35
ΚΟΣΜΟΣ

Μπόρις Τζόνσον: Τελικά μπαίνει σε καραντίνα για να γλιτώσει το σκάνδαλο

Μπόρις Τζόνσον: Τελικά μπαίνει σε καραντίνα για να γλιτώσει το σκάνδαλο

Σε καραντίνα θα μπουν τελικά ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο υπουργός Οικονομικών Ρισί Σουνάκ, αφότου ήρθαν σε επαφή με τον υπουργό Υγείας Σατζίντ Τζαβίντ, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. 

Αρχικά, οι δύο πολιτικοί είπαν ότι δεν θα έμπαιναν σε απομόνωση, αλλά θα λάμβαναν μέρος σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει καθημερινά τεστ. 

Όμως, η αντιπολίτευση ισχυρίστηκε ότι «ισχύει ένας κανόνας για αυτούς και ένας άλλος για όλους τους υπόλοιπους», με αποτέλεσμα η Ντάουνινγκ Στριτ να αναγκαστεί σε στροφή. 

«Παρότι το πιλοτικό πρόγραμμα των test και της ανίχνευσης είναι αρκετά περιοριστικό, και επιτρέπει μόνο τις αναγκαίες εργασίες που σχετίζονται με την κυβέρνηση, αναγνωρίζω ότι έστω και η αίσθηση ότι οι κανόνες δεν είναι οι ίδιοι για όλους, είναι λανθασμένη», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Οικονομικών. 

Όπως εξηγεί το BBC, ήταν μία από τις γρηγορότερες «κωλοτούμπες»,  αφού 157 λεπτά αφότου ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών δήλωσαν ότι δεν θα μπουν σε καραντίνα, η Ντάουνινγκ Στριτ αποφάσισε ότι τελικά θα μπουν. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News