Κόσμος Σάββατο 17/07/2021, 21:30
ΚΟΣΜΟΣ

Πλημμύρες: Στους 170 ανέβηκαν οι νεκροί σε Γερμανία και Βέλγιο

Οι πλημμύρες στη Γερμανία αποτελούν τη χειρότερη φυσική καταστροφή για τη χώρα εδώ και πάνω από μισό αιώνα

Πλημμύρες: Στους 170 ανέβηκαν οι νεκροί σε Γερμανία και Βέλγιο

Ο απολογισμός των νεκρών από τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Γερμανία και το Βέλγιο έχει πλέον ανέβει σε 170, καθώς τα φαινόμενα προκάλεσαν την κατάρρευση σπιτιών καθώς και την καταστροφή δρόμων και καλωδίων ηλεκτροδότησης.

⇒ Διαβάστε επίσης: Πλημμύρες: Σε υψηλή επιφυλακή οι αρχές στην Ολλανδία

Περίπου 143 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες στη Γερμανία, οι οποίες αποτελούν τη χειρότερη φυσική καταστροφή για τη χώρα εδώ και πάνω από πενήντα χρόνια. Ανάμεσά στα θύματα, βρίσκονται 98 άνθρωποι από την περιοχή Αρβάιλερ, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Εκατοντάδες άνθρωποι αγνοούνται ακόμη ή βρίσκονται αποκομμένοι, καθώς πολλές περιοχές δεν είναι πλέον προσβάσιμες εξαιτίας της υψηλής στάθμης του νερού, ενώ σε ορισμένα μέρη παραμένει αδύνατη η επικοινωνία.

Οι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων προσπαθούν να μαζέψουν ό,τι απέμεινε από τις πόλεις τους, οι οποίες δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα.

«Όλα έχουν καταστραφεί εντελώς. Δεν αναγνωρίζεις το τοπίο», δήλωσε ο Μάικλ Λανγκ, ιδιοκτήτης οινοπωλείου στην πόλη Μπαντ Νόιενχαρ-Αρβάιλερ, προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Περίπου 700 κάτοικοι απομακρύνθηκαν το βράδυ της Παρασκευής από την πόλη του Βάσενμπεργκ κοντά στην Κολονία αφότου έσπασε ένα φράγμα, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο Armin Laschet, πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος CDU στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου, δήλωσε ότι θα μιλήσει με τον υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σόλτς τις επόμενες ημέρες σχετικά με την οικονομική υποστήριξη μετά τις καταστροφές.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News