Κόσμος Παρασκευή 16/07/2021, 22:30
ΚΟΣΜΟΣ

Το ακριβότερο διαζύγιο στην ιστορία των βρετανικών δικαστηρίων

Το ακριβότερο διαζύγιο στην ιστορία των βρετανικών δικαστηρίων

Με συμβιβασμό ύψους 135 εκατ. βρετανικών λιρών σε βάρος του πρώην συζύγου έληξε σήμερα το ακριβότερο διαζύγιο που έχει προσέλθει ποτέ στα βρετανικά δικαστήριο. Ο λόγος για τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Farkhad Akhmedov, ο οποίος θα αποζημιώσει την πρώην σύζυγό του σε μετρητά και σε είδος, συγκεκριμένα σε έργα τέχνης.

Η εν λόγω συμφωνία σηματοδοτεί τη λήξη μίας μακράς και έντονης δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Akhmedov και της πρώην συζύγου του, Tatiana Akhmedova, την οποία επιδίωκαν να επιλύσουν τουλάχιστον από το 2016, όταν άλλο βρετανικό δικαστήριο είχε αποφανθεί αποζημίωση ύψους 450 εκατ. στερλίνων για την Akhmedova. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 41% των περιουσιακών στοιχείων του Akhmedov. Το γεγονός αυτό υπογράμμισε μάλιστα εκπρόσωπος της Akhmedova, ότι δηλαδή η τρέχουσα αξία της αποζημίωσης ανέρχεται μόλις στο ένα τρίτο της αξίας που είχε αποφασιστεί στην σχετική απόφαση του 2016.

Από το σημερινό δικαστικό συμβιβασμό ο Akhmedov κατάφερε να διατηρήσει στην περιουσία του το πολυτελές γιοτ του, μήκους 115 μέτρων. Το γιοτ ήταν και ο λόγος για τον οποίο το διαζύγιο τράβηξε την προσοχή του Τύπου, καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του Farhad. Από το 2018, το γιοτ, 9 επάλληλων καταστωμάτων και ονόματι Luna, βρίσκεται σε λιμάνι του Ντουμπάι. «Απέτυχαν όλοι τους και το γιοτ παραμένει και θα συνεχίσει να παραμένει στην ιδιοκτησία του Farkhad και της οικογένειάς του», δήλωσε εκπρόσωπος του Farkhad αναφερόμενος στην Tatiana Akhmedova και την ομάδα των δικηγόρων της.

Ο Farhad απέκτησε μεγάλο μέρος της περιουσίας του πουλώντας το μερίδιό του σε ρωσικό παραγωγό φυσικό αερίου το Νοέμβριο του 2012 έναντι 1,4 δισ. δολαρίων. «Προτιμώ να κάψω τα χρήματα αυτά παρά να της τα δώσω», είχε στείλει σε μήνυμα μέσω WhatsApp ο Farhad στο γιο του.
Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1989, παντρέυτηκε τέσσερα χρόνια αργότερα και μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου ζούσε μαζί με τα δύο του παιδιά μέχρι το 2014, όταν και υπέβαλε αίτηση διαζυγίου.

Πηγή: Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News