Κόσμος Παρασκευή 16/07/2021, 10:54
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Τουλάχιστον 80 νεκροί από τις πλημμύρες

Εκατοντάδες άνθρωποι αγνοούνται

Γερμανία: Τουλάχιστον 80 νεκροί από τις πλημμύρες

Τουλάχιστον 80 νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους μετρά η Γερμανία έπειτα από τις χειρότερες πλημμύρες που έπληξαν τη χώρα εδώ και δεκαετίες. 

Η βροχόπτωση-ρεκόρ στη Δυτική Ευρώπη προκάλεσε την υπερχείλιση των ποταμών, με καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή. Στο Βέλγιο, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 11 θάνατοι εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, τα οποία οι πολιτικοί αποδίδουν στην κλιματική αλλαγή. 

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεσμεύτηκε για την πλήρη στήριξη των θυμάτων. 

Ο πρωθυπουργός της Βόρεια Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πληγείσα περιοχή, απέδωσε την καταστροφή στην υπερθέρμανση του πλανήτη. 

Τα γερμανικά κρατίδια της Ρηνανίας-Παλατινάτο και Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας επλήγησαν περισσότερο, αλλά σοβαρές πλημμύρες σημειώθηκαν επίσης στο Βέλγιο και την Ολλανδία, καθώς και στο Λουξεμβούργο και την Ελβετία. 

Εκατοντάδες άνθρωποι αγνοούνται στη Γερμανία, καθώς σε κάποια σημεία, τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας έχουν καταρρεύσει, με αποτέλεσμα η επικοινωνία να είναι αδύνατη. Περίπου 15.000 αστυνομικοί, στρατιώτες και άνδρες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης συμμετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, ελικόπτερα σώζουν πολίτες που έχουν καταφύγει στις στέγες των σπιτιών και τανκς ανοίγουν τους δρόμους από τα πεσμένα δέντρα και τα συντρίμμια. 

Το χωριό Σουλντ, με 700 κατοίκους, έχει καταστραφεί σχεδόν εντελώς. 

Και σήμερα αναμένονται περαιτέρω ισχυρές βροχοπτώσεις. 

Moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News