Κόσμος Πέμπτη 15/07/2021, 16:02
ΚΟΣΜΟΣ

Πιλότος της Delta: Μου κλέψατε το app, θέλω $1 δισ.

Πιλότος της Delta: Μου κλέψατε το app, θέλω $1 δισ.

Μήνυση με την οποία αξιώνει αποζημίωση ύψους 1 δισ. δολαρίων έχει καταθέσει εναντίον της Delta Air Lines πιλότος της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας, όπως ανέφερε πρώτο σε δημοσίευμά του το Bloomberg. Ο Κρεγκ Αλεξάντερ υποστηρίζει στη μήνυσή του ότι η εταιρεία του έκλεψε μια ιδέα για μια εφαρμογή την οποία έχει αναπτύξει ο ίδιος και την είχε παρουσιάσει στην εταιρεία. 

Στη μήνυση η οποία υποβλήθηκε την περασμένη Δευτέρα, ο Αλεξάντερ υποστηρίζει ότι έχει διαθέσει περί των 100.000 δολαρίων δικά του χρήματα για να αναπτύξει την εφαρμογή με την ονομασία «QrewLive» και με την οποία το προσωπικό της Delta θα μπορούσε να επικοινωνήσει καλύτερα στις περιπτώσεις που ανέκυπταν προβλήματα με τις πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας. 

Το 2015 ο πιλότος παρουσίασε την εφαρμογή στους ιθύνοντες την εταιρεία, λαμβάνοντας όπως υποστηρίζει ο ίδιος θετικές κριτικές. Ωστόσο στη συνέχεια η Delta απέρριψε την ιδέα του Αλεξάντερ, για να παρουσιάσει το 2018 μια δική της εφαρμογή με την ονομασία «Flight Family Communications», η οποία και παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την εφαρμογή του πιλότου, όπως αναφέρεται στη μήνυση. 

«Η “Flight Family Communications” είναι αντιγραφή καρμπόν της πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων “QrewLive”», υποστηρίζει ο Αλεξάντερ σύμφωνα με το Bloomberg. 

Το κόστος της τεχνολογίας της εφαρμογής αντισταθμίζεται από την εξοικονόμηση του λειτουργικού κόστους της Delta, το οποία με συντηρητικούς υπολογισμούς υπερβαίνει το 1 δισ. δολάρια, εξού και το ποσό που αξιώνει ο πιλότος. 

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε στο Bloomberg πως «ενώ λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας τις κατηγορίες του κ. Αλεξάντερ, δεν είναι σαφείς και δεν περιγράφουν επακριβώς την πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων του προσωπικού της Delta». 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider, Bloomberg 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News