Κόσμος Τρίτη 13/07/2021, 15:25
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Κορέα απαγορεύει την «ανεβαστική» μουσική

Σ' όλα τα γυμναστήρια της πρωτεύουσας

Γιατί η Κορέα απαγορεύει την «ανεβαστική» μουσική

Τέλος η ανεβαστική μουσική στα γυμναστήρια της Σεούλ και των τριγύρω περιοχών, καθώς οι αρχές της Νότιας Κορέας απαγόρευσαν τα τραγούδια, τα οποία έχουν τέμπο υψηλότερο των 120 μπιτς ανά λεπτό (bmp).

Στόχος του μέτρου, όπως εξήγησαν τα κυβερνητικά στελέχη, είναι ο περιορισμός της διασποράς της Covid, η οποία έχει αρχίσει να εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα, με τον αριθμό των κρουσμάτων να φθάνει εκ νέου σε τετραψήφια επίπεδα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ανεβαστική μουσική, όπως η παγκοσμίως διαδεδομένη K-pop, είναι δυνατό να συμβάλλει στην ταχύτερη διασπορά του ιού. Έτσι, η κυβέρνηση αποφάσισε να την απαγορεύσει και να την αντικαταστήσει με χαμηλότερου ρυθμού τραγούδια.

Ιδίως στα προγράμματα ομαδικής γυμναστικής, όπως Ζumba, spin, αερόβιες ασκήσεις κ.α. Ταυτόχρονα, στα μέτρα που ανακοινώθηκαν, συγκαγαλέγονται και τα εξής:

  • Η μείωση της μέγιστης ταχύτητας των διαδρόμων γυμναστικής στα 6 χιλιόμετρα ανά ώρα.
  • Η παραμονή των ατόμων έως 2 ώρες κάθε φορά
  • Η απαγόρευση χρήσης των αποδυτηρίων
  • Η μείωση του ωραρίου λειτουργίας έως τις 10.00 το βράδυ

Πάντως, οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των μέτρων, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει ουδεμία επιστημονική απόδειξη για τη διασύνδεση μεταξύ του ρυθμού της μουσικής και της διασποράς του ιού.

Η χώρα της Ασίας βρίσκεται εν μέσω ενός νέου κύματος του ιού, καθώς μόνο την Κυριακή ανακοινώθηκαν 1.100 νέα περιστατικά Covid, με τον πρωθυπουργό να κάνει λόγο για «κρίση υψηλού επιπέδου».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News