Κόσμος Κυριακή 11/07/2021, 12:00
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Και τρίτη δόση του Pfizer στους ευάλωτους πολίτες

Ισραήλ: Και τρίτη δόση του Pfizer στους ευάλωτους πολίτες

Και τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer θα ξεκινήσει να χορηγεί το Ισραήλ στους πλέον ευάλωτους πολίτες, σε μια προσπάθεια να ισχυροποιήσει το τείχος ανοσίας.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Nitzan Horowitz, η τρίτη δόση του εμβολίου θα αφορά όσους ενήλικους έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, χωρίς βέβαια να αποκλείεται και το σενάριο μελλοντικής διάθεσης στο σύνολο του γενικού πληθυσμού.

Η παραπάνω εξέλιξη επέρχεται ως συνέχεια της σημαντικής αύξησης των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, τα οποία από τα μονοψήφια επίπεδα του Ιουνίου έχουν φθάσει έως και τα 450 ημερησίως. 

Από τν πλευρά τους, οι Pfizer και BioNTech, οι οποίες έχουν προμηθεύσει το μεγαλύτερο μέρος των εμβολίων που έχουν χορηγηθεί στο Ισραήλ, εξετάζουν το ενδεχόμενο πρόσθετης δόσης τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη.

Στόχος είναι η ισχυροποίηση της ανοσίας, εν μέσω της διασποράς της παραλλαγής Δέλτα. Η τρίτη δόση αναμένεται να χορηγείται έξι μήνες μετά τη δεύτερη. Προς το παρόν, βέβαια, δεν υπάρχει επίσημο αίτημα προς την Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την στιγμή 46 άτομα νοσηλεύονται σε σοβαρό κίνδυνο στο Ισραήλ, εκ των οποίων περίπου το 50% ήταν πλήρως εμβολιασμένά. Πρόκειται, ωστόσο, για ηλικιωμένους άνω των 60 ετών με υποκείμενα νοσήματα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News