Κόσμος Τρίτη 6/07/2021, 19:22
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Μείωση της ανοσίας από το εμβόλιο της Pfizer – Παραμένει υψηλή η προστασία για σοβαρή ασθένεια

Λόγω της μετάλλαξης Δέλτα και της άρσης των περιοριστικών μέτρων

Ισραήλ: Μείωση της ανοσίας από το εμβόλιο της Pfizer – Παραμένει υψηλή η προστασία για σοβαρή ασθένεια

Τη μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου των Pfizer – BioNTech στην αποτροπή των μολύνσεων Covid-19 ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Ισραήλ, το οποίο ωστόσο διαβεβαίωσε ότι το ποσοστό προστασίας έναντι μιας σοβαρής ασθένειας παραμένει πολύ υψηλό. 

Ο σχετικός περιορισμός του ποσοστού ανοσοαπόκρισης οφείλεται κατά κύριο λόγο στη διασπορά της παραλλαγής Δέλτα, αλλά και στην άρση των περιοριστικών μέτρων, τα οποία είχαν επιβληθεί όλο το προηγούμενο διάστημα στη χώρα.

Αποτέλεσμα είναι, σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου τόσο στις μολύνσεις όσο και στη συμπτωματική ασθένεια να υποχωρεί στο 64%. 

Ωστόσο, όπως επανέλαβε, το σκεύασμα εξακολουθεί να αποτρέπει, σε ποσοστό 93%, την περίπτωση μιας σοβαρής μόλυνσης ή μιας ενδεχόμενης εισαγωγής στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Υγείας, τον Μάιο οι δύο δόσεις των Pfizer – BioNTech παρείχαν ανοσία σε ποσοστό 95% έναντι της μόλυνσης, της εισαγωγής στο νοσοκομείο και της σοβαρής ασθένειας.

Εκπρόσωπος της Pfizer, πάντως, επικαλούμενος άλλες επιστημονικές έρευνες και δεδομένα, υπενθύμισε ότι το εμβόλιο είναι ικανό να αδρανοποιήσει όλες τις γνωστές παραλλαγές, συμπεριλαμβανομένης και της Δέλτα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News