Κόσμος Κυριακή 4/07/2021, 15:35
ΚΟΣΜΟΣ

Λευκός Οίκος: Με σόου πυροτεχνημάτων και 1.000 προσκεκλημένους η γιορτή για την 4η Ιουλίου

Λευκός Οίκος: Με σόου πυροτεχνημάτων και 1.000 προσκεκλημένους η γιορτή για την 4η Ιουλίου

Τις πύλες του ανοίγει σήμερα ο Λευκός Οίκος για να υποδεχθεί περίπου 1.000 προσκεκλημένους, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 245α γενέθλια του αμερικανικού έθνους, στη μαζικότερη έως σήμερα εκδήλωση επί προεδρίας Τζο Μπάιντεν.

Στους κήπους του Λευκού Οίκου, έχουν κληθεί να παραστούν εργαζόμενοι των υπηρεσιών πρώτης γραμμής, που βοήθησαν στη διαχείριση της πανδημίας και οικογένειες στρατιωτικών. Ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να εκφωνήσει λόγο και θα πραγματοποιηθεί, επίσης, ένα σόου πυροτεχνημάτων, διάρκειας 17 λεπτών. «Την Κυριακή, θα γιορτάσουμε την ανεξαρτησία μας ως έθνος, όπως και την πρόοδό μας εναντίον του ιού», ανέφερε την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος. «Τις επόμενες ημέρες, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια ακόμη αρχή» πρόσθεσε.

Οι ΗΠΑ καταγράφουν πλέον σημάδια κανονικότητας και ο Αμερικανός πρόεδρος δεν κατάφερε για λίγο να πετύχει τον στόχο του, να έχει δηλαδή χορηγηθεί στο 70% των Αμερικανών ενηλίκων τουλάχιστον μία δόση έως σήμερα. Η κυβέρνηση υπολογίζει το ποσοστό στο 67%, καθώς μερίδα πολιτών αντιδράει στον εμβολιασμό.

Η κατοικία του Αμερικανού προέδρου είχε κλείσει τις πύλες του σε μεγάλο βαθμό από το κοινό τους τελευταίους μήνες, με τα υγειονομικά πρωτόκολλα να προβλέπουν μειωμένη πρόσβαση για ξεναγήσεις, ενώ τοποθετήθηκε επιπλέον περίφραξη, μετά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο αμερικανικό Καπιτώλιο.

Το εύρος της εκδήλωσης έχει βεβαίως περιοριστεί, σε σύγκριση με άλλα χρόνια. Άλλωστε, η πιο μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα έχει θέσει τη χώρα σε συναγερμό, σχετικά με το ενδεχόμενο μια νέας αναζωπύρωσης της πανδημίας.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News