Κόσμος Κυριακή 4/07/2021, 14:43
ΚΟΣΜΟΣ

Η χώρα που ανέκτησε τα πρωτεία με το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων 

Η χώρα που ανέκτησε τα πρωτεία με το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων 

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανέκτησαν εκ νέου την πρώτη θέση ως η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμών επί του συνολικού πληθυσμού, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Bloomberg, εκθρονίζοντας από την πρώτη θέση τις Σεϋχέλλες οι οποίες με τη σειρά τους είχαν πάρει τα πρωτεία από τα ΗΑΕ.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η χώρα του Περσικού Κόλπου έχει χορηγήσει μέχρι στιγμής 15,5 εκατομμύρια δόσεις, με το ποσοστό του εμβολιασμένου πληθυσμού να ανέρχεται στο 72,1%, με βάση το πρόγραμμα εμβολιασμού με δύο δόσεις. Στις Σεϋχέλλες με πληθυσμό λιγότερο των 100.000 κατοίκων, το ποσοστό αυτό έχει διαμορφωθεί στο 71,8%. 

Σήμερα Κυριακή η κυβέρνηση της χώρας ενέκρινε το εμβόλιο της Moderna, ενώ διατίθενται επίσης εμβόλια των Pfizer και την AstraZeneca. Το πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας, έχει βασισθεί κυρίως στο εμβόλιο της Sinopharm, το οποίο παράγεται στα ΗΑΕ. 

Παρά το υψηλό ποσοστό των εμβολιασμένων τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τοποθετήσει τη χώρα του Περσικού Κόλπου στην κόκκινη λίστα από τον Ιανουάριο, η Σαουδική Αραβία έχει απαγορεύσει προσωρινά τα ταξίδια προς τα ΗΑΕ, ενώ οι ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα έθεσαν τη χώρα στο υψηλότερο επίπεδο επικινδυνότητας. 

Τα κρούσματα από τον Μάρτιο κυμαίνονται κοντά στα 2.000, ωστόσο τα ΗΑΕ είναι από τις χώρες που διεξάγουν τα περισσότερα τεστ αναλογικά με τον πληθυσμό τους και  έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας στον κόσμο. Σε αντίθεση με άλλες χώρες, έχει αποφύγει σε μεγάλο βαθμό τα lockdowns από την εμφάνιση της πανδημίας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News