Κόσμος Κυριακή 4/07/2021, 10:39
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Έρευνα για την καινούργια κυβερνοεπίθεση κατόπιν εντολής Μπάιντεν

ΗΠΑ: Έρευνα για την καινούργια κυβερνοεπίθεση κατόπιν εντολής Μπάιντεν

Εντολή στις υπηρεσίες πληροφοριών έχει δώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, προκειμένου να διερευνήσουν ποιος ευθύνεται για τη νέα κυβερνοεπίθεση που έπληξε εκατοντάδες αμερικανικές επιχειρήσεις και κίνησε υποψίες για ανάμειξη ρωσικής ομάδας χάκερς.

Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Huntress, την περασμένη Παρασκευή δήλωσε ότι η ρωσική ομάδα REVIL ευθύνεται για την τελευταία επίθεση ransomware, την οποία τον Ιούνιο το FBI κατηγόρησε για την αντίστοιχη επίθεση στην εταιρεία επεξεργασίας κρέατος JBS.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Μίσιγκαν, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε  ότι «δεν είμαστε σίγουροι ποιος είναι πίσω από την επίθεση. Η αρχική εκτίμηση είναι ότι δεν είναι η ρωσική κυβέρνηση αλλά δεν είμαστε ακόμα σίγουροι», δήλωσε.

Όπως επισήμανε έχει ζητήσει από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών να διερευνήσουν τη νέα επίθεση, ενώ όπως τόνισε οι ΗΠΑ θα απαντήσουν εάν διαπιστώσουν ότι ευθύνεται η Ρωσία γι αυτή. 

Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής στη Γενεύη στις 16 Ιουνίου, ο Μπάιντεν προέτρεψε τον Ρώσο ομόλογό του  Βλαντιμίρ Πούτιν να επιληφθεί για τους Ρώσους χάκερς στον κυβερνοχώρο και προειδοποίησε για συνέπειες εάν συνέχισουν οι επιθέσεις ransomware.

«Εάν έχει γίνει με γνώση ή με εμπλοκή της Ρωσίας, όπως έχω πει στον Πούτιν θα απαντήσουμε», δήλωσε ο Μπάιντεν, αναφερόμενος σε όσα είπε στον Ρώο Πρόεδρο στη Γενεύη.

Η καινούργια επίθεση στόχευσε ένα λογισμικό διαχείρισης τεχνολογίας της εταιρείας Kaseya, μέσω του οποίου οι χάκερς απόκτησαν πρόσβαση στα συστήματα 200 αμερικανικών επιχειρήσεων. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News