Κόσμος Κυριακή 4/07/2021, 07:54
ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Συνεχίζεται η αναζήτηση των αγνοούμενων από τις πλημμύρες 

Ιαπωνία: Συνεχίζεται η αναζήτηση των αγνοούμενων από τις πλημμύρες 

Εκ νέου επιχειρούν οι ομάδες διάσωσης από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, προκειμένου να βρεθούν οι είκοσι αγνοούμενοι, μετά τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την πόλη Ατάμι στην Ιαπωνία, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο άτομα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Περίπου 10 άτομα έχουν ήδη διασωθεί από τις πλημμύρες, τις κατολισθήσεις και τις λάσπες  χθες Σάββατο στην παραθαλάσσια πόλη 90 χλμ. νοτιοδυτικά του Τόκιο.

Ο πρωθυπουργός Γιοσιχάιντ Σούγκα, ο οποίος συγκάλεσε ειδική ομάδα έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της κρίσης, ζήτησε το Σάββατο από τους κατοίκους στις πληγείσες περιοχές να παραμείνουν σε εγρήγορση. 

Περίπου 700 άτομα από τη νομαρχιακή αστυνομία, πυροσβέστες και στρατιωτικοί ξεκίνησαν εκ νέου τις προσπάθειές τους για αναζήτηση και διάσωση των αγνοούμενων μετά το πρώτο φως της ημέρας, σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο. 

Στην περιοχή όπου συνεχίζονται οι βροχοπτώσεις, περίπου 387 άτομα έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους σήμερα το πρωί, όπως αναφέρει  το πρακτορείο ειδήσεων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, Kyodo

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News