Κόσμος Τετάρτη 30/06/2021, 11:17
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: «Πιθανό το τέταρτο κύμα» λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Γαλλία: «Πιθανό το τέταρτο κύμα» λόγω της μετάλλαξης Δέλτα

Η Γαλλία πιθανόν θα αντιμετωπίσει ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, που εντοπίστηκε αρχικά στην Ινδία, εκτίμησε ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης, καθηγητής Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί.

Ο ίδιος ωστόσο πρόσθεσε πως οι εμβολιασμοί υθα βοηθήσουν να αμβλυνθεί ο αντίκτυπος από ένα νέο κύμα του ιού, το οποίο πολλοί ειδικοί σε θέματα υγείας πιστεύουν ότι μπορεί να πλήξει τη Γαλλία έως τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

«Νομίζω ότι θα έχουμε ένα τέταρτο κύμα, αλλά θα είναι πολύ πιο ήπιο από τα προηγούμενα τρία καθώς το επίπεδο των εμβολιασμών είναι διαφορετικό σε σχέση με πριν», δήλωσε συγκεκριμένα ο Ντελφρεσί μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info.

Ο Γάλλος επιδημιολόγος Αρνό Φοντανέ, που επίσης είναι σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης σε επιστημονικά ζητήματα, δήλωσε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό BFM ότι αναμένει ο αριθμός των κρουσμάτων COVID-19 στη Γαλλία να αυξηθεί και πάλι τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η παραλλαγή Δέλτα, της οποίας η ταχεία εξάπλωση σε όλο τον κόσμο έχει οδηγήσει κάποιες χώρες να επιβάλουν και πάλι ταξιδιωτικούς περιορισμούς, αντιστοιχεί περίπου στο 20% των κρουσμάτων στη Γαλλία.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News