Κόσμος Δευτέρα 28/06/2021, 16:30
ΚΟΣΜΟΣ

AstraZeneca: Αποτελεσματικότερο με τη 2η δόση… 10 μήνες μετά

Προτείνεται η πραγματοποίηση και τρίτης δόσης

AstraZeneca: Αποτελεσματικότερο με τη 2η δόση… 10 μήνες μετά

Χρονική απόσταση 10 μηνών μεταξύ των δύο δόσεων, προτείνει -για πρώτη φορά- μια νέα μελέτη, με στόχο τη μεγιστοποίηση της ανοσίας με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης καταδεικνύει ότι η δημιουργία αντισωμάτων ισχυροποιείται έτι περισσότερα, όταν υπάρχει απόσταση 10 μηνών μεταξύ της πρώτης και της δεύτερη δόσης.

Πρόκειται για την πρώτη επιστημονικά τεκμεριωμένη άποψη, με βάση την οποία προτείνεται η πραγματοποίηση της δεύτερης δόσης σε διάστημα άνω των έξι μηνών μετά την πρώτη δόση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα η απόσταση των δύο δόσεων για το εμβόλιο της AstraZeneca κυμαίνεται από οκτώ έως 12 εβδομάδες. Για τα εμβόλια των υπόλοιπων εταιρειών, η απόσταση είναι τρεις ή τέσσερις εβδομάδες.

Η έρευνα υποστηρίζει ότι το διάστημα των 10 μηνών καθιστά ικανό το εμβόλιο να δράσει αποτελεσματικότερα έναντι του ιού, συμβάλλοντας στη δημιουργία ισχυρότερων και πιο ανθεκτικών αντισωμάτων.

Την ίδια ώρα, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης προκρίνει την πραγματοποίηση και τρίτης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca, προκειμένου να αυξηθεί ακόμη περισσότερο το επίπεδο της ανοσίας, θωρακίζοντας τον οργανισμό έναντι κάθε γνωστής παραλλαγής και μετάλλαξης.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία AstraZeneca έχει διαθέσει περισσότερες από 500.000.000 δόσεις σε 168 διαφορετικές χώρες του πλανήτη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News