Κόσμος Δευτέρα 28/06/2021, 13:24
ΚΟΣΜΟΣ

Καύσωνας: 46,6 βαθμούς στον Καναδά – Έσπασε ρεκόρ 84 ετών

Πρωτοφανές κύμα καύσωνα στη βόρεια Αμερική

Καύσωνας: 46,6 βαθμούς στον Καναδά – Έσπασε ρεκόρ 84 ετών

Σε επίπεδα ρεκόρ, τα οποία είχαν να καταγραφούν από τη δεκαετία του ‘30, ανήλθε ο υδράργυρος στον Καναδά, ο οποίος την Κυριακή «χτύπησε» έως και 46,6 βαθμούς Κελσίου.

Η πρωτοφανής θερμοκρασία σημειώθηκε στην περιοχή Lytton στην Βρετανική Κολούμπια και ήταν η υψηλότερη των τελευταίων 84 ετών.

Μάλιστα, εξίσου υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν και σε άλλα σημεία του Καναδά, τα οποία είδαν να «σπάνε» ρεκόρ πολλών δεκαετιών.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ακραίο κύμα ζέστης, το οποίο πλήττει και τον Καναδά αλλά και αρκετές περιοχές του Αρκτικού Κύκλου, δεν αποκλείεται να συνδέεται με τις επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής.

Η περιοχή Lytton βρίσκεται περίπου 250 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Βανκούβερ, με το προηγούμενο ρεκόρ να σημειώνεται το μακρινό 1937, όταν ο υδράργυος έφθασε τους 45 βαθμούς Κελσίου. 

Map

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το κύμα καύσωνα θα διατηρηθεί και τις επόμενες ημέρες, με τις θερμοκρασίες να είναι υψηλότερες κατά 10 έως 15 βαθμούς σε σχέση με τα φυσιολογικά επίπεδα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News