Κόσμος Κυριακή 27/06/2021, 16:40
ΚΟΣΜΟΣ

To Nτουμπάι επιστρέφει δυναμικά με συνέδρια και εκδηλώσεις

To Nτουμπάι επιστρέφει δυναμικά με συνέδρια και εκδηλώσεις

Μπορεί το διεθνές jet-set να σταμάτησε να ταξιδεύει στο Νταβός για να παρακολουθήσει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που γίνεται κάθε Ιανουάριο, όμως στο κορυφαίο χρηματοοικονομικό κέντρο της Μέσης Ανατολής οι δραστηριότητες έχουν επανέλθει στο συνηθισμένο τους ρυθμό. 

Το Ντουμπάι προχωρά πλέον στην οργάνωση εκδηλώσεων με κόσμο μετά από την άρση των περιορισμών στα ταξίδια, καθότι διαθέτει ένα από τα αεροδρόμια με τις περισσότερες συνδέσεις ανά τον κόσμο. Επιπλέον, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εφαρμόζουν ένα από τα ταχύτερα εμβολιαστικά προγράμματα στον κόσμο, καθώς έχουν ήδη χορηγηθεί 15 εκατ.δόσεις σε έναν πληθυσμό της τάξης των 10 εκατομμυρίων κατοίκων. 

Καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί εξακολουθούν να «βαραίνουν» διεθνή κέντρα, όπως Λονδίνο και Σιγκαπούρη, το Ντουμπάι αναδεικνύεται σε αδιαφιλονίκητο νικητή φιλοξενώντας εκδηλώσεις αξίας άνω των 1 τρισ.δολαρίων. Το εμιράτο σχεδιάζει να φιλοξενήσει ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια για το φυσικό αέριο καθώς και την φετινή αφρικανική επενδυτική συνάντηση, ενώ αναμένεται λίγο αργότερα και το περίφημο τουρνουά κρίκετ. Επίσης, το Ντουμπάι ευελπιστεί να προσελκύσει 25 εκατ.επισκέπτες για το Expo 2020, η οποία αναβληθηκε πέρυσι και αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον φετινό Οκτώβριο. 

Τα συνέδρια και οι εκδηλώσεις εκπροσώπησαν το 3% της οικονομίας του Ντουμπάι αξίας 112 δισ.δολαρίων το 2019, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Τουρισμού και Εμπορικού Μάρκετινγκ (DTCM). 

«Είναι μία ευκαιρία να δείξουμε ότι το Ντουμπάι είναι ανοικτό και αυτό μπορεί να γίνει ενώ κρατάμε υπό έλεγχο τα κρούσματα του κορωνοϊού. Συνεπώς, η εμπιστοσύνη των επισκεπτών στο Ντουμπάι είναι ιδιαίτερα υψηλή», αναφέρει ο Σκοτ Λάιβερμόρ, επικεφαλής οικονομολόγος της Oxford Economics για τη Μέση Ανατολή. 

Dubai’s visitors spend more per person than travelers to other destinations

Source: Mastercard Global Destination Cities Index 2019

Note: Data as of 2018

Πηγή: Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News