Κόσμος Κυριακή 27/06/2021, 10:21
ΚΟΣΜΟΣ

Φλόριντα: Έλληνας αγνοούμενος από την κατάρρευση του κτιρίου

Φλόριντα: Έλληνας αγνοούμενος από την κατάρρευση του κτιρίου

Ένας Έλληνας, ο Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος, συγκαταλέγεται στη λίστα των 156 αγνοούμενων από την κατάρρευση της 12όροφης πολυκατοικίας στο Σερφσάιντ της Φλόριντας.

Ο νεαρός είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt στο Νάσβιλ. Η οικογένειά του διαμένει στην περιοχή Σούγκαρ Λάντ του Τέξας και  η καταγωγή τους είναι από  την Ξάνθη και την Θεσσαλονίκη.

Ο παππούς του, με καταγωγή  από τη Μάνδρα της Ξάνθης, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και επιβεβαίωσε ότι ο εγγονός του είναι ανάμεσα στους αγνοουμένους.

«Ο γιός μου, ο Κώστας, μου το έκρυβε μέχρι σήμερα επειδή επρόκειτο την Δευτέρα να κάνω μια εγχείρηση. Σήμερα μου είπε όμως την αλήθεια. Ο εγγονός μου πήγε στο Μαϊάμι για διακοπές. Ήταν καλεσμένος στο σπίτι ενός οικογενειακού φίλου του γιου μου. Είναι αριστούχος φοιτητής με υποτροφία και απίστευτος αθλητής, τέλειος χαρακτήρας» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι το κτίριο είχε ανεγερθεί το 1981 και είχε πάνω από 130 διαμερίσματα. Στο τμήμα που κατέρρευσε, βρίσκονταν 55 από τα διαμερίσματα. 

Τα αίτια της κατάρρευσης παραμένουν αδιευκρίνιστα αν και φέρεται να συνδέονται με τις εργασίες επισκευής, οι οποίες βρίσκονταν σε εξέλιξη. 

Μέχρι στιγμής, από τα συντρίμμια έχουν ανασυρθει πέντε νεκροί.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News