Κόσμος Παρασκευή 25/06/2021, 18:28
ΚΟΣΜΟΣ

Σεϋχέλλες: Νέα περιοριστικά μέτρα, παρότι το 70% είναι πλήρως εμβολιασμένο

Σεϋχέλλες: Νέα περιοριστικά μέτρα, παρότι το 70% είναι πλήρως εμβολιασμένο

Μπορεί το 70% του πληθυσμού να είναι πλήρως εμβολιασμένο, αλλά οι Σεϋχέλλες αναγκάζονται να επαναφέρουν –για ακόμη μία φορά– τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού, καθώς ο αριθμός των νέων περιστατικών παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Τα μέτρα αφορούν κυρίως τις μετακινήσεις και τις συναθροίσεις πολιτών και τουριστών, σε μια προσπάθεια του νησιωτικού κράτους να αντιμετωπίσει την υψηλή μεταδοτικότητα των μεταλλάξεων και τον αυξημένο αριθμό θανάτων.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, τα μπαρ, τα καζίνο και τα εμπορικά καταστήματα θα αναγκάζονται να κλείνουν στις 7.00 το απόγευμα, ενώ σταματούν τελείως γάμοι κι άλλες εκδηλώσεις. Την ίδια ώρα, οι συναθροίσεις επιτρέπονται έως μόλις τέσσερα άτομα.

«Αυτά τα μέτρα θα χαλαρώσουν, μόνο όταν η έξαρση τεθεί υπό μεγαλύτερο έλεγχο» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Οι Σεϋχέλλες έχουν εμβολιάσει πλήρως το 70% του πληθυσμού (πληθυσμός 98.000 άτομα), το οποίο έχει λάβει είτε το κινεζικό Sinopharm είτε το βρετανικό AstraZeneca.

Μάλιστα, λίγους μήνες νωρίτερα, είχαν σπεύσει να κηρύξουν το τέλος της πανδημίας και την επανέναρξη της λειτουργίας του τουριστικού κλάδου, ο οποίος αποτελεί ζωτικής σημασίας για την τοπική οικονομία. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News