Κόσμος Τετάρτη 2/12/2020, 17:31
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Εντολή Πούτιν για μαζικό εμβολιασμό από την επόμενη εβδομάδα

Ρωσία: Εντολή Πούτιν για μαζικό εμβολιασμό από την επόμενη εβδομάδα

Εντολή για την έναρξη μαζικών εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού, σε εθελοντική βάση, στη Ρωσία την ερχόμενη εβδομάδα έδωσε ο πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν. O εμβολιασμός προβλέπεται να ξεκινήσει από τους γιατρούς και τους εκπαιδευτικούς, που θεωρούνται ομάδες υψηλού κινδύνου.

Τον περασμένο μήνα η Ρωσία ανακοίνωσε πως το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V είναι κατά 92% αποτελεσματικό έναντι της COVID-19 σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα.

Μετά το ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφηκε στις 27 Νοεμβρίου, η πορεία εξάπλωσης της πανδημίας έχει αρχίσει να επιβραδύνεται στη χώρα. Το περασμένο 24ωρο καταγράφηκαν 25.345 νέα κρούσματα.

Το Κρεμλίνο έχει διαβεβαιώσει πως οι Ρώσοι θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν, καθώς η χώρα βρίσκεται σε συζητήσεις για τον εφοδιασμό και άλλων χωρών με το εμβόλιο. «Η απόλυτη προτεραιότητα είναι οι Ρώσοι» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA, oι αρχές στην Αγία Πετρούπολη, που ανακοίνωσαν 3.684 νέα κρούσματα την Τετάρτη, αποφάσισαν ότι μπαρ και εστιατόρια θα μείνουν κλειστά από τις 30 Δεκεμβρίου έως τις 3 Ιανουαρίου, προκειμένου να αναχαιτίσουν την διασπορά του ιού. Παράλληλα τα μουσεία, τα θέατρα και οι συναυλιακοί χώροι θα είναι κλειστά για το κοινό στη διάρκεια των εορτών της Πρωτοχρονιάς από τις 30 Δεκεμβρίου έως τις 10 Ιανουαρίου.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News