Κόσμος Παρασκευή 25/06/2021, 10:26
ΚΟΣΜΟΣ

Κατάρρευση κτιρίου στο Μαϊάμι: Αγωνιώδεις έρευνες για τους 99 αγνοούμενους (φωτογραφίες)

Κατάρρευση κτιρίου στο Μαϊάμι: Αγωνιώδεις έρευνες για τους 99 αγνοούμενους (φωτογραφίες)

Την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην Φλόριντα ενέκρινε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν μετά την κατάρρευση πολυώροφου κτηρίου κοντά στο Μαϊάμι, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα και άλλα 99 να αγνοούνται.

Κατάρρευση κτιρίου στο Μαϊάμι: Αγωνιώδεις έρευνες για τους 99 αγνοούμενους (φωτογραφίες)-1

Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή ομοσπονδιακές υπηρεσίες να συνδράμουν τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που συνεχίζονται στον τόπο της καταστροφής για την ανεύρεση επιζώντων, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να είναι πολύ βαρύτερος.

Κατάρρευση κτιρίου στο Μαϊάμι: Αγωνιώδεις έρευνες για τους 99 αγνοούμενους (φωτογραφίες)-2

Το κτίριο των 12 ορόφων είχε ανεγερθεί το 1981 και είχε πάνω από 130 διαμερίσματα. Στο τμήμα που κατέρρευσε βρίσκονταν τα 55 από τα διαμερίσματα. Τα αίτια της κατάρρευσης παραμένουν αδιευκρίνιστα αν και τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως στο κτίριο γίνονται εργασίες επισκευής.

Κατάρρευση κτιρίου στο Μαϊάμι: Αγωνιώδεις έρευνες για τους 99 αγνοούμενους (φωτογραφίες)-3

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News τρεις άνθρωποι επιβεβαιώθηκε πως έχασαν τη ζωή τους και 99 αγνοούνται. Όπως ανέφερε η Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, επικεφαλής των αρχών της κομητείας 102 άνθρωποι εντοπίστηκαν και είναι ασφαλείς, αλλά ακόμη «δεν υπάρχουν νεότερα για τουλάχιστον 99» ανθρώπους.

Κατάρρευση κτιρίου στο Μαϊάμι: Αγωνιώδεις έρευνες για τους 99 αγνοούμενους (φωτογραφίες)-4

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS