Κόσμος Τρίτη 22/06/2021, 21:59
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Μπλόκαραν την πρόσβαση σε μέσα μαζικής ενημέρωση του Ιράν

Φωτ. ΑΡ

Αναφορές ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατέσχεσε αρκετούς ιστότοπους και ιρανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που ανήκουν σε ομάδες που συνδέονται με το Ιράν, όπως το κίνημα Χούτι της Υεμένης, κάνουν μέσα από την ασιατική χώρα. Σε αρκετούς ιστοσελίδες εμφανίζεται ειδοποίηση ότι δεν λειτουργεί και πως έχει κατασχεθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. 

Η ιστοσελίδα του Masirah TV, αναφέρει:

«Το domain, almasirah.net, έχει κατασχεθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ σύμφωνα με ένταλμα κατάσχεσης, ως μέρος μιας δράσης επιβολής του νόμου από το Γραφείο Βιομηχανίας και Ασφάλειας, το Γραφείο Επιβολής των Εξαγωγών και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών».

Οι ιστότοποι των ενημερωτικών τηλεοπτικών σταθμών Al Alam (αραβόφωνος) και Press-TV (αγγλόφωνος) καθώς και το κανάλι Al Masirah των ανταρτών Χούθι της Υεμένης εμφανίζουν το ίδιο μήνυμα, ότι δηλαδή κατασχέθηκε η ονομασία της ιστοσελίδας (domain name) στο πλαίσιο των κυρώσεων που επέβαλε η Ουάσινγκτον στην Τεχεράνη.

Το μήνυμα συνοδεύεται από τα σήματα της ομοσπονδιακής αστυνομίας και του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ.

Η κρατική τηλεόραση Irib, υπό την αιγίδα της οποίας λειτουργούν ορισμένα από αυτά τα κανάλια, κατήγγειλε το μπλοκάρισμα «των μέσων που αποκαλύπτουν τα εγκλήματα των συμμάχων των ΗΠΑ στην περιοχή».

«Ενώ η δημοκρατική κυβέρνηση των ΗΠΑ λέει ότι στηρίζει την ελευθερία της έκφρασης, στην πράξη κλείνει τα μέσα ενημέρωσης», στηρίζοντας το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία, δύο ιστορικούς συμμάχους της Ουάσινγκτον στη Μέση Ανατολή, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ιρανική τηλεόραση, έχουν μπλοκαριστεί επίσης τα κανάλι Al-Allah, Palestine Al-Youm, Naba και Al-Kawthar.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

 

 

 

Money Review
TAGS