Κόσμος Τρίτη 22/06/2021, 09:43
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε χρόνια μετά το Brexit διχάζει ακόμη τους Βρετανούς

Πέντε χρόνια μετά το Brexit διχάζει ακόμη τους Βρετανούς

Πέντε χρόνια έχουν περάσει από το δημοψήφισμα που «μίκρυνε» την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Βρετανοί παραμένουν εν πολλοίς διχασμένοι απέναντι στην απόφασή τους να αποχωρήσουν από την κοινότητα. 

Σε μελέτη που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών προκύπτει ότι το 82% των πολιτών θα είχαν την ίδια επιλογή με τον Ιούνιο του 2016, όταν το αποτέλεσμα υπέρ του Brexit ήταν 52% -48%. 

Η μελέτη στηρίχθηκε σε 12 έρευνες γνώμης με τυχαίο δείγμα 2.000 ενηλίκων έκαστη από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως και τον Ιανουάριο του 2021. Εάν το διεξαγόταν σήμερα το δημοψήφισμα η διαφορά μεταξύ των δύο στρατοπέδων θα ήταν και πάλι μικρή, αλλά αυτή τη φορά υπέρ του Remain (παραμονής), με 53% -47%/. Εάν ωστόσο η κυβέρνηση έθετε στους πολίτες το ερώτημα εάν επιθυμούν επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η απάντηση θα ήταν «όχι» με ποσοστό 52% -48%. 

Τα ευρήματα αυτά αποκαλύπτουν ότι παρά τις επιτυχίες, όπως η ταχύτητα του εμβολιαστικού προγράμματος (που αρκετά κυβερνητικά στελέχη θέλησαν να πιστώσουν στο Brexit), η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον έχει ακόμη πολλά να κάνει για να πείσει τους ψηφοφόρους του Remain για τα οφέλη της αποχώρησης από την Ένωση. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS