Κόσμος Δευτέρα 21/06/2021, 22:56
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Σύσταση για εμβολιασμό των εφήβων 12-15 ετών

Ισραήλ: Σύσταση για εμβολιασμό των εφήβων 12-15 ετών

Σύσταση για τον εμβολιασμό όλων των εφήβων 12-15 ετών κατά του κορωνοϊού απηύθυναν οι ισραηλινές αρχές, επικαλούμενες κρούσματα που οφείλονται στην πιο μεταδοτική μετάλλαξη Delta. 

Το Ισραήλ ξεκίνησε τον Μάιο τους εμβολιασμούς εφήβων, αφήνοντας την επιλογή στην κρίση των γονέων. Τα ημερήσια κρούσματα έχουν υποχωρήσει σε μονοψήφιους αριθμούς αυτόν τον μήνα και η χώρα έχει άρει σχεδόν όλα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, αν και τα σύνορά της παραμένουν σε μεγάλο βαθμό κλειστά για τους τουρίστες.

Ωστόσο, οι νέες μολύνσεις που εντοπίστηκαν σε δύο σχολεία την προηγούμενη εβδομάδα και η αύξηση του ποσοστού θετικότητας οδήγησαν το υπουργείο Υγείας της χώρας στο να εκδώσει σύσταση προς τους εφήβους 12 με 15 ετών να εμβολιαστούν. «Δεν θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε υψηλότερους αριθμούς. Έχουμε δει αρκετά παιδιά να μολύνονται την τελευταία εβδομάδα» είχε δηλώσει νωρίτερα ο Ναχμάν Ας συντονιστής της εθνικής εκστρατείας διαχείρισης της πανδημίας.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας της χώρας επισήμανε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση θα αρχίσει να επιβάλει πρόστιμα σε Ισραηλινούς που ταξίδεψαν σε χώρες που κρίνονται μη ασφαλείς λόγω κορωνοϊού.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News