Κόσμος Κυριακή 20/06/2021, 17:41
ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Εντοπίστηκε το πτώμα ακροδεξιού στρατιωτικού, ύποπτου για τρομοκρατία

Ο Κόνινγκς είχε εξαφανιστεί, έχοντας στην κατοχή του ένα απόθεμα όπλων, αφότου είχε απειλήσει έναν ιολόγο και την οικογένειά του

Βέλγιο: Εντοπίστηκε το πτώμα ακροδεξιού στρατιωτικού, ύποπτου για τρομοκρατία

Η αστυνομία του Βελγίου εντόπισε σήμερα το πτώμα του ακροδεξιού στρατιωτικού Γιούργκεν Κόνινγκς, που ήταν ύποπτος για τρομοκρατία και που αναζητείτο εδώ και 4 εβδομάδες από τις αρχές.

Ο Κόνινγκς  είχε εξαφανιστεί, έχοντας στην κατοχή του ένα απόθεμα όπλων, αφότου είχε απειλήσει έναν ιολόγο και την οικογένειά του, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία της χώρας.

«Η αιτία θανάτου, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, είναι πιθανόν η αυτοκτονία με όπλο, αλλά θα πρέπει να επιβεβαιωθεί με ιατροδικαστικά εξέταση», ανέφερε η εισαγγελία σε ανακοίνωσή της.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον 46χρονο Κόνγινγκς, αφότου έφυγε από το σπίτι του κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία στις 17 Μαΐου, έχοντας μαζί του όπλα, συμπεριλαμβανομένων αντιαρματικών πυραύλων.

Ο Κόνινγκς είχε απειλήσει τον ιολόγο Μαρκ Βαν Ρανστ επειδή υποστήριζε τα εμβόλια κατά της Covid-19. Κατά συνέπεια, ο Βαν Ρανστ και η οικογένειά του μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος.

Moneyreview.gr, με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News