Κόσμος Κυριακή 20/06/2021, 14:29
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων

Λόγω της έξαρσης κρουσμάστων

AP Photo

Οι εργαζόμενοι, που θα αρνούνται να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 στις περιοχές όπου είναι υποχρεωτικό, θα μπορούν να τεθούν σε διαθεσιμότητα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας της Ρωσίας, καθώς η χώρα έρχεται αντιμέτωπη με νέα έξαρση κρουσμάτων εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα.  

Αν και οι Ρώσοι έχουν στη διάθεσή τους τέσσερα εμβόλια κατά της Covid-19, τα ποσοστά των εμβολιασμένων παραμένουν χαμηλότερα των στόχων. 

«Εάν οι υγειονομικές αρχές μιας περιοχή καταστήσουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, ένας εργαζόμενους, που δεν έχει εμβολιαστεί, θα μπορούσε να τεθεί σε διαθεσιμότητα», δήλωσε ο Αντόν Κοτιάκοφ σε ρωσικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, η περίοδος διαθεσιμότητας θα διαρκεί όσο παραμένει σε ισχύ το διάταγμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Η Μόσχα και η ευρύτερη περιοχή της ήταν η πρώτη πόλη στη Ρωσία, που κατέστησε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους εργαζόμενους του κλάδου των υπηρεσιών. Έκτοτε, άλλες επτά περιοχές, μεταξύ αυτών η Αγία Πετρούπολη, έλαβαν ανάλογα μέτρα, σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ.

Έπειτα από δύο συνεχόμενες ημέρες ρεκόρ κρουσμάτων, η Μόσχα κατέγραψε μια μικρή μείωση σήμερα με 8.305 κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών. Και πάλι ο αριθμός είναι πολύ υψηλότερος σε σύγκριση με δύο εβδομάδες πριν όταν καταγράφονταν περίπου 3.000 ημερήσια κρούσματα.

Money Review