Κόσμος Κυριακή 20/06/2021, 11:00
ΚΟΣΜΟΣ

Επιστρέφει στις ΗΠΑ ο Ρώσος πρεσβευτής

Επιστρέφει στις ΗΠΑ ο Ρώσος πρεσβευτής

Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον, τον οποίο η Μόσχα είχε ανακαλέσει τον Μάρτιο για διαβουλεύσεις, πέταξε σήμερα για τις ΗΠΑ όπου θα αναλάβει και πάλι τα καθήκοντά του. Πρόκειται για μία εξέλιξη που έρχεται μετά τη συνάντηση κορυφής του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το αεροπλάνο που μεταφέρει τον Ανατόλι Αντόνοφ απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας στις 09:20 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) με προορισμό τη Νέα Υόρκη, από όπου στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον. 

«Με δεδομένα τα αποτελέσματα της συνάντησης μεταξύ των δύο προέδρων, αναμένω μια εποικοδομητική συνεργασία με τους Αμερικανούς συναδέλφους μου προκειμένου να ανοικοδομήσουμε ρεαλιστικές και ισότιμες σχέσεις», επεσήμανε ο Ρώσος πρεσβευτής, δηλώνοντας «αισιόδοξος», όπως μεταδίδει το πρακτορείο Sputnik. 

Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον ήταν σε βαρομετρικό χαμηλό μετά την ορκωμοσία του Μπάιντεν στην προεδρία των ΗΠΑ τον Ιανουάριο, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγορεί τη Ρωσία για σειρά κυβερνοεπιθέσεων και παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές. Η Μόσχα ανακάλεσε τον Μάρτιο τον Αντόνοφ, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε καταφατικά σε ερώτηση για το εάν ο Ρώσος ομόλογός του είναι «δολοφόνος».

Ο Αμερικανός πρεσβευτής Τζον Σάλιβαν θα επιστρέψει και αυτός σύντομα στη Μόσχα, όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News