Κόσμος Κυριακή 20/06/2021, 07:45
ΚΟΣΜΟΣ

Κόντρα Παλαιστινίων – Ισραηλινών για τα εμβόλια

Κόντρα Παλαιστινίων – Ισραηλινών για τα εμβόλια

Τα εμβόλια κατά της Covid που παραδόθηκαν στους Παλαιστίνιους είναι «απολύτως κανονικά», διαβεβαίωσε το ισραηλινό υπουργείο Υγείας, μία ημέρα αφότου η Παλαιστινιακή Αρχή ακύρωσε την συμφωνία που αφορά παρτίδες εμβολίων της Pfizer. 

Σύμφωνα με το Reuters πρόκειται για εμβόλια με ημερομηνία λήξης έως το τέλος του μήνα. Η Παλαιστιανική Αρχή τόνισε ότι η πρώτη παρτίδα των 90.000 δόσεων που παρελήφθη δεν αντιστοιχούσε στα χαρακτηριστικά που όριζε η συμφωνία, προσθέτοντας ότι δεν θα ήταν δυνατό να τα χορηγήσει έως τη λήξη τους. 

Ωστόσο η ισραηλινή κυβέρνηση υποστηρίζει πως οι Παλαιστίνιοι «παρέλαβαν εμβόλια της Pfizer έγκυρα, με ημερομηνίες λήξης γνωστές, αποδεκτές και οι οποίες αντιστοιχούσαν στην συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές».

Πλέον , η παλαιστινιακή κυβέρνηση αναμένει από την εταιρεία να της παραδώσει απευθείας τα προβλεπόμενα εμβόλια τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Χάρη σε μία τεράστια εμβολιαστική εκστρατεία, που ξεκίνησε στο τέλος του Δεκεμβρίου έπειτα από συμφωνία με την Pfizer, το Ισραήλ έχει εμβολιάσει το 55% του πληθυσμού του, δηλαδή περισσότερα από 5,1 εκατομμύρια άτομα, με δύο δόσεις εμβολίου.

Από την παλαιστινιακή πλευρά, μόνο 270.000 άτομα έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Περισσότερα από 2,8 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι κατοικούν στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη και 2 εκατομμύρια στην Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News