Κόσμος Σάββατο 19/06/2021, 18:07
ΚΟΣΜΟΣ

Γουινέα και ΠΟΥ ανακοίνωσαν το τέλος της δεύτερης επιδημίας Έμπολα στη χώρα

AP Photo/ Al-hadji Kudra Maliro

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Γουινέα ανακοίνωσαν επισήμως σήμερα Σάββατο από το Νζερεκορέ στη νοτιοανατολική Γουινέα, το τέλος της δεύτερης επιδημίας Έμπολα στη χώρα, λίγους μήνες μετά την επανεμφάνιση αυτής της ασθένειας.

«Έχω την τιμή να πάρω τον λόγο αυτήν την ημέρα για να κηρύξω το τέλος της ασθένειας του ιού Έμπολα» στη Γουινέα, δήλωσε ο αξιωματούχος του ΠΟΥ, Άλφρεντ Κι-Ζέρμπο, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στο Νζερεκορέ, όπου επανεμφανίστηκε η ασθένεια στα τέλη Ιανουαρίου.

«Θα ήθελα, εξ ονόματος του επικεφαλής του κράτους (του προέδρου Αλφά Κοντέ) να κηρύξω το τέλος της επανεμφάνισης της νόσου του ιού Έμπολα στη Δημοκρατία της Γουινέας», είπε, από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Ρεμί Λαμάχ.

Σημειώνεται ότι κατά το τελευταίο αυτό κύμα στη Γουινέα, καταγράφηκαν συνολικά 16 επιβεβαιωμένα κρούσματα και επτά ύποπτα κρούσματα, ενώ 11 ασθενείς επέζησαν και 12 πέθαναν, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που δημοσίευσε σήμερα ο ΠΟΥ.

Στο δελτίο τύπου δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για τους νεκρούς μεταξύ των επιβεβαιωμένων και των ύποπτων κρουσμάτων.

Με πληροφορίες από France24

Money Review