Κόσμος Σάββατο 19/06/2021, 10:08
ΚΟΣΜΟΣ

Με διαφορετικό εμβόλιο η δεύτερη δόση για τον Μάριο Ντράγκι

Με διαφορετικό εμβόλιο η δεύτερη δόση για τον Μάριο Ντράγκι

Το λεγόμενο «mix and match» επέλεξε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι για τον εμβολιασμό του κατά της Covid-19. Ο Ιταλός πρωθυπουργός έχει κάνει την πρώτη δόση του Astrazeneca στα τέλη Μαρτίου και όπως έγινε γνωστό η δεύτερη δόση που θα του χορηγηθεί θα είναι άλλο σκεύασμα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, 73 ετών, επανάλαβε ότι βάσει των τελευταίων αποφάσεων της κυβέρνησής του και της επιτροπής επιστημόνων που την συμβουλεύει, το εμβόλιο Astrazeneca πρέπει να χορηγείται, πλέον, μόνον σε πολίτες 60 ετών και άνω. Οι πολίτες μικρότερης ηλικίας που θέλουν να λάβουν και την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, με σκεύασμα της Astrazeneca, θα πρέπει να εξασφαλίσουν την άδεια του γιατρού τους και να υπογράψουν δήλωση με την οποία δηλώνουν ότι έχουν πληροφορηθεί αναλυτικά, σχετικά με την επιλογή τους.

Ο Μάριο Ντράγκι τόνισε η μέθοδος του mix and match είναι απόλυτα ασφαλής και ότι οι Ιταλοί και ξένοι κάτοικοι της χώρας πρέπει να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους. Προτεραιότητα είναι να πειστούν 2,5 εκατομμύρια πολίτες άνω των 60 ετών που μέχρι τώρα δεν θέλησαν να εμβολιαστούν, να το ξανασκεφθούν και να αποκτήσουν ασπίδα προστασίας, κατά του covid 19.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News