Κόσμος Σάββατο 19/06/2021, 09:29
ΚΟΣΜΟΣ

Επικεφαλής επιδημιολόγος Βρετανίας: Έρχονται νέες μεταλλάξεις και δύσκολος χειμώνας

Σε 5 χρόνια θα έχουμε εμβόλια ικανά να σταματούν μεγάλη γκάμα μεταλλάξεων του ιού

Επικεφαλής επιδημιολόγος Βρετανίας: Έρχονται νέες μεταλλάξεις και δύσκολος χειμώνας

Δραματική προειδοποίηση για ακόμη έναν δύσκολο χειμώνα από τον επικεφαλής επιδημιολόγο της Βρετανίας. Ο Κρις Γουίτι υπογράμμισε πως παρόλο που το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα και αλλού προχωράει με ταχείς ρυθμούς, δεν αποκλείεται ένα νέο κύμα μολύνσεων, εξαιτίας του νέου στελέχους Δέλτα. Η μετάλλαξη αυτή που εντοπίστηκε πρώτα στην Ινδία τείνει να γίνει η κυρίαρχη στον κόσμο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. 

Στην Αγγλία όπου έχει ήδη κυριαρχήσει το νέο στέλεχος, αναβλήθηκε η περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών που είχε προγραμματιστεί για αυτή την εβδομάδα.

Σε ομιλία του στη Συνομοσπονδία εργαζομένων του NHS ο επιδημιολόγος σημείωσε ότι «η Covid-19 έχει ακόμη και άλλες εκπλήξεις για εμάς», προβλέποντας αρκετές νέες μεταλλάξεις την επόμενη περίοδο και δύσκολες καταστάσεις τον χειμώνα. Σύμφωνα με το Sky News πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί να περάσουν πέντε χρόνια έως ότου φτάσουμε σε εμβόλια που μπορούν να «κρατήσουν τη γραμμή» απέναντι σε μία ευρεία γκάμα στελεχών του νέου κορωνοϊού.

Έως τότε όπως είπε θα είναι αναγκαία νέα εμβολιαστικά προγράμματα και ενισχυτικές δόσεις. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News