Κόσμος Παρασκευή 18/06/2021, 07:40
ΚΟΣΜΟΣ

Κιμ γιονγκ Ουν: Προετοιμαζόμαστε και για διάλογο και για σύγκρουση με τις ΗΠΑ

Κιμ γιονγκ Ουν: Προετοιμαζόμαστε και για διάλογο και για σύγκρουση με τις ΗΠΑ

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, υπογράμμισε ότι η χώρα του είναι υποχρεωμένη να προετοιμαστεί τόσο «για διάλογο», όσο και «για σύγκρουση» με τις ΗΠΑ επί προεδρίας του Τζο Μπάιντεν, όπως μετέδωσε σήμερα το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο αρχηγός του κράτους «υπογράμμισε την ανάγκη να προετοιμαστούμε τόσο για τον διάλογο όσο και για τη σύγκρουση, ιδίως να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για τη σύγκρουση», στη διάρκεια ομιλίας του για τη στρατηγική έναντι της Ουάσινγκτον σε συνεδρίαση της ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, σύμφωνα με το KCNA.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίζεται φανερά αδυνατισμένος, κάτι που έως ως αποτέλεσμα να επιστρέφουν στο προσκήνιο διάφορα σενάρια για την κατάσταση της υγείας του. 

Οι φήμες γύρω από την υγεία του Κιμ είχαν αρχικά φουντώσει πέρυσι, όταν ο 37χρονος ηγέτης εξαφανίστηκε για διάστημα 20 ημερών, χωρίς να εμφανιστεί καν στις εκδηλώσεις για την επέτειο των γενεθλίων του παππού του Κιμ Ιλ Σουνγκ. Τότε, τα μέσα της Νότιας Κορέας είχαν ισχυριστεί ότι ο Κιμ είχε υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς, ενώ όταν τελικά εμφανίστηκε, οι δημοσιογράφοι εντόπισαν ένα σημάδι στον καρπό του, που στήριξε τη θεωρία αυτή.

Από την άλλη, ο Κιμ Γιονγκ Ουν μπορεί απλά να αποφάσισε να χάσει βάρος σε μία προσπάθεια να βελτιώσει το προφίλ του εντός συνόρων, όπου οι κάτοικοι της Β. Κορέας αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε βασικά τρόφιμα.  

moneyreview.gr 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News